Afedersin Antisemit Haberler

Londra’da kırmızı boyalı antisemit saldırılar devam ediyor

Londra’nın West Hampstead mahallesinde bulunan ve kapısında mezuza asılı bir ev antisemit bir saldırıya maruz kaldı. Sosyal medyada farklı hesaplar tarafından farklı fotoğrafları paylaşılan evin üzerine kırmızı ve sarı boya döküldüğü görünüyor.

11 Kasım Cumartesi sabahı erken saatlerde gerçekleşen saldırı polis tarafından incelendiği fakat saldırının ırkçı saikle yapılıp yapılmadığının belli olmadığı West Hampstead’de yaşayan Sharon Hardwick tarafından sosyal medyada duyuruldu. Hardwick’in yaptığı açıklamaya göre aynı mahallede çok yakında bulunan bir başka eve de Eylül ayında İsrail-Hamas savaşı başlamadan evvel benzer bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Instagram kullanıcısı Mitchell Pinder evin eski kiracısının kendisi olduğu ve mezuzanın da kendisi tarafından kapıya asıldığını duyurdu. Pinder durumu tamamen antisemitizm ve saf nefret olarak açıklarken çok üzgün olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ay da Londra’da benzer bir şekilde Yahudi okuluna kırmızı boya dökülerek antisemit bir saldırı gerçekleşmişti. Söz konusu olayın haberlere taşınmaması sosyal medyada eleştirildi.