Haberler

If Not Now’dan beyaz olmayan Yahudilere yönelik yapılan ayrımcılığa tepki

ABD merkezli progresif Yahudi oluşumu If Not Now (Eğer Şimdi Değilse) yaptığı savaş ve işgal karşıtı açıklamalardan sonra hedef olan farklı etnik ve kültürel geçmişe sahip olan Yahudi grup üyelerine yönelik ırkçı saldırılara karşı bir bildiri yayınlamıştı. Savaşın gerginliği ile Yahudiler arasında halihazırda var olan ırkçılığın iyice görünür olmasına karşı çıkan ve bu saldırıları antisemitizm olarak nitelendiren bildiri şu şekilde:

“Cemaatimizin üyeleri İsrailli ve Filistinli can kayıplarının yasını tutarken, bazılarının BIJOCSM’e (Siyah, Yerli, Beyaz olmayan Yahudiler, Sefarad ve Mizrahi) ırkçı ve antisemitik yanıtlarla saldırması bizi dehşete düşürdü. İsraillilerin insanlığıyla birlikte Filistinlilerin de insanlığını tanıdıkları için BIJOCSM topluluğundan fertlerin Yahudiliğini sorgulamaktadırlar.

Politikalarına katılmadığınız birinin Yahudiliğini gayrimeşrulaştırmak antisemit ve ırkçıdır. Nokta. Yahudi-Filistin dayanışmasını savunduğumuz için daha az Yahudi değiliz.

Dünyanın dört bir yanından gelen Yahudilerden oluşan hareketimiz, kurtuluşumuzun birbirimizin kurtuluşuna bağlı olduğu gerçeğine bağlıdır. Öldürülen Filistinlilerin ve İsraillilerin yasını tutmaya, apartheid’ın ve Gazze’ye yönelik kuşatma ve saldırının sona ermesi için çalışmaya ve tüm insanlar için eşitlik, adalet ve gelişen bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.”