Arşiv Haberler

Türkiye’deki sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındaki 32 şüpheli yakalandı

Milliyet‘in haberine göre,  Türkiye’deki sinagog ve kiliselerle ve Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3’ü terör örgütü IŞİD üyesi 32 şüpheli yakalandı. Operasyon MİT ve Emniyet Genel Müdülüğü ortaklığında gerçekleşti.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü eylem hazırlığındaki terör örgütü IŞİD’li Abu Yakin El Iraki kod adlı Micbel El-Şuveyşi, Ebu Leys kod adlı Mohammed Hilaf Ibrahim ile Abdullah El Cumeyli İyheb Eşani’yi ve irtibatlı oldukları 29 kişiyi yakaladı.

MİT, terör örgütü IŞİD’in Türkiye yapılanması olan Selman-ı Farisi Taburu (SFT) istihbarat sorumlusu Abu Yakin El Iraki kod adlı Micbel EL-Şuveyşi ve Ebu Leys Kod Mohammed Hilaf Ibrahim’in Türkiye’deki sinagog ve kiliselere, Abdullah El Cumeyli (K) İyheb Elani’nin ise Irak Büyükelçiliği’ne yönelik eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. 9 farklı ilde şafak vakti düzenlenen operasyonda yakalandı. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Micbel El-Şuveyşi, Mohammed Hilaf Ibrahim ve İyheb Elani verdikleri ifadelerde; terör örgütü IŞİD’e katılım süreçleri, Suriye ve Türkiye’de IŞİD bünyesindeki faaliyetleri, ülkemizde IŞİD adına faaliyet yürüten şahıslar ve yürütülen faaliyetler hakkında detay bilgiler verdi. Operasyon neticesinde terör örgütü IŞİD adına ülkemize yönelik faaliyet gösteren Selman-ı Farisi Taburu’nun çalışmalarının akamete uğratılması sağlandı.

Türk Yahudi Toplumu, resmi X hesabında operasyondaki başarılarından ötürü MİT ve Emniyet Teşkilatını tebrik etti.