Afedersin Antisemit Haberler

Fransa’da antisemit saldırı: Yahudi bir kadın evinin önünde bıçaklı saldırıya uğradı

Kaynak: The Telegraph, Le Progres

Lyon kentinde Yahudi bir kadın evinin önünde iki kez bıçaklandı. Polis, saldırıdan sonra kapıya gamalı haç çizen saldırganı arıyor.

30’lu yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının kapı zili çaldığında kapıyı açtığı, bıçak darbelerinden sonra hafif yaralandığı bildirildi. Siyahlar giyinen ve yüzünü kapayan erkek saldırgan olay yerinden kaçtı.

Saldırıya uğrayan kadının avukatı Stéphane Drai, “Kurban, ailesi ve Yahudi cemaati dehşet içinde. Kapıyı açtığımızda antisemit bir saldırının kurbanı olacağımızı tahmin etmezdik. Bu cinayete teşebbüstür” dedi

Lyon belediye başkanı Grégory Doucet, saldırıyla ilgili duyduğu tiksintiyi hakkında şöyle yazdı: “Böyle bir şiddet dalgası anlatılamaz. Tüm desteğim mağdura, sevenlerine.”

Saldırı, 7 Ekim’de 1.400 İsraillinin ölümüyle sonuçlanan Hamas saldırısının ardından küresel çapta Yahudi karşıtı şiddetin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Fransız savcılar Çarşamba günü bir grup gencin Yahudi karşıtı tezahüratlarını gösteren bir video nedeniyle de soruşturma başlattı. Hamas saldırısından bu yana Fransa’da 850’den fazla Yahudi karşıtı eylem gerçekleşti.