Afedersin Antisemit

#Netanyahu Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetimini eleştirdi, “Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik, attık” dedi. Bu sözleri ardından Netanyahu sosyal medyanın gündeminde yer alırken paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikliler de vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi’ne katıldığı Kazakistan’dan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “İsrail çok yanlış bir adım attı. Bu adımla aslında kendi geleceğini kararttı diyebilirim” dedi. Cumhurbaşkanı’nın eleştirilerinin hedefinde İsrail Başbakanı Netantahu vardı: “Bu işin bir numaralı sorumlusu da İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ta kendisidir ve şu an itibarıyla İsrail’de Netanyahu aleyhinde konuşmalar başlamıştır. Onu dünya siyaseti de yargılıyor”

MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın İsrail tarafıyla da görüştüğünü söyleyen Erdoğan, “Şunu söyleyeyim, Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik, attık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın İsrail Başbakanı Netanyahu ile ilgili sözleri sosyal medyanın uzun zaman gündeminde yer aldı. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit olanlar da bulunuyordu.