Afedersin Antisemit Haberler

Kuzey Londra’da Yahudi okullarına boyalı saldırı

Londra’nın kuzeyindeki iki Yahudi okuluna kırmızı boya atıldı. Saldırı, toplumu korkutmaya ve taciz etmeye yönelik utanç verici bir girişim olarak nitelendirildi.

Yahudi mahallesinde nöbet faaliyeti gösteren gönüllü Shomrim Stanford Hill, Perşembe günü bir okulun, Pazartesi de ikinci bir okulun hedef alındığını belirtti. Maskeli kişilerin görüntüleri Twitter’da paylaşıldı. Londra polisi, olayın nefret suçu olduğunu doğruladı.

Hackney ve Tower Hamlets’te polis teşkilatına başkanlık eden James Conway, İsrail’de gerçekleşen saldırı sonrası devriyeleri artırdıklarını, yerel gönüllü Yahudi kurumlarıyla ortak çalıştıklarını ve nefret suçlarına tolerans göstermeyeceklerini belirtti.

Shomrim’in genel müdürü Chaim Hochhauser, “Küstah vandalizm hareketleri toplumumuzu derinden etkiliyor. Özellikle eğitim merkezlerinin duvarlarını lekeleyen nefretin sert gerçekliğiyle yüzleşmek zorunda kalan öğrenciler ve aileleri arasında korku ve kaygı açıkça hissediliyor” dedi.

Vandalizm, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısı ve ardından gelen askeri misillemenin ardından Birleşik Krallık’ta olası Yahudi karşıtı suçlara ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde ortaya çıktı.