Haberler Kültür Sanat

Rina Altaras Darsa’nın kitabı Başlangıçtan Sonsuza yayınlandı

Kısa bir süre öncesine dek profesyonel yaşamını tekstil sektöründe yönetici olarak sürdürmüş ve aynı zamanda astrolog olan Rina Altaras Darsa’nın kitabı Başlangıçtan Sonsuza, İkinci Adam yayınları tarafından yayınlandı.

Astrolojiden, spiritüel konuladan hoşlanıyorsanız, novella tadındaki “Başlangıçtan Sonsuza”yı edinmek için buraya tıklayınız.

Tanıtım metni:

“Siyahın içindeki beyaz, beyazın içindeki siyah… Tüm karşıtlıklar bir dengede olmalı; gece ve gündüz, erkek ve kadın, yaz ve kış, Ay ve Güneş.” dedi Lucas.

“Ay ve Güneş.” dedi Lunette.
Kapıdan geçip 500 yıl öncesine, Paris’e geri döndüğünde, “Ay ve Güneş.” diye tekrarlamaya devam ediyordu Lunette.

“Bir yolculuğa çıkalım birlikte… Hatırladığımız ya da hatırlayamadığımız kadar uzak zamanlara, ruhumuzun sonsuzluğuna…” diyerek söze başlıyor yazar. Peki siz bu büyülü yolculuğa çıkmak için hazır mısınız? Ya ruhun sonsuzluğu? İnanır mısınız ruhun sonsuzluğuna?

1600 lü yılların başında Paris’teki Lunette ve günümüzde yaşayan İstanbullu Aylin… çok farklı zamanlarda Çok farklı şehirlerde yaşayan bu iki kadının Dolunay geceleri çıkmış oldukları büyülü yolculukların hikayesi okuyucuyu bambaşka diyarlara götürüyor. Kimi zaman kendimizi Antik Mısır’ın eşsiz tapınaklarında, kimi zaman ihtişamlı Osmanlı İmparatorluğunun İstanbul’unda buluyoruz. Yazar her seyahatte, bizleri gittiği yerin kültüründen tatlı bir efsane ile tanıştırıyor. Kahramanımız Lunette, ikiz ruhu ile kapıdan her geçişinde ruhunun eksiklerini tamamlıyor, derslerini öğreniyor.

Gittikleri bambaşka diyarlarda yazar, tıpkı hikayedeki bu iki kadın gibi, okuyucuyu da ruhsal bir yolculuğa çıkarıyor ve kim bilir belki de yeni farkındalıklara, aydınlanmalara ışık tutuyor. Bu iki kadının ortak bir noktası var. Keşfetmeye ne dersiniz?

Reenkarnasyon temalı Başlangıçtan Sonsuza, “kamil insan” olma yolunda ışık tutmaya çalışan mini bir rehber niteliği taşıyor. Bir Ay tutulması ile başlayan esrarengiz hikaye, yine bir Ay tutulması ile sona eriyor.

“Ay tutuldu o gece. Başak burcunun 2. derecesinde… İşte o gece gördü onu Lunette, hayalindeki mavi gözleri. Hiç tanımadığı ama ruhunun derinliklerinde çok iyi bildiği o bir çift göz… Neler oluyordu? Tanıdık duygular değildi bunlar. Nefesleri kesen bir soğuk vardı Paris’te o gece.”

“Gerçek, saf, koşulsuz sevginin yıldızındayız. Lunette, ruhunun yolculuğunda son durağına geldin. Başlangıçtayız şimdi, her şeyin başlangıcında. Tıpkı Yin Yang gibi Lunette, karanlık ve aydınlığız biz, gece ve gündüz, sıcak ve soğuk, Ay ve Güneş’iz biz.
“Ay ve Güneş” dedi Lunette.
“Güneş Ay’ı ne kadar sevdi bilir misin?”
Ve Lucas ona, yazarlara, şairlere, sanatçılara ilham veren bir halk öyküsünü anlatmaya başladı”

Rina Altaras Darsa

Rina Altaras Darsa, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. 1994 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 20 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak tekstil sektöründe çalışmakta olup bunun yanında son 2,5 yıldır farklı alanlarda farklı eğitimleri ve seminerleri tamamlayarak dünyaya farklı pencerelerden bakmayı ilke edinmiştir. Yazar 2019 yılının Nisan ayından itibaren Tip1 diyabetli kızı ile ilgili deneyimlerini paylaştığı bir blog yazmakta, yeni tanı almış Tip1 diyabetli çocuğu olan ailelere biraz olsun ışık tutmak ve morallerini yükseltmek amacı ile bu konuda gönüllü yardım faaliyetlerinde bulunmaktadır.