Avlaremoz Ajanda

Çevrimiçi Panel 2. Oturum: Özgürlük, Eşitlik ve Adalet için Konuşuyoruz

-Avlaremoz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü iki paralel çevrimiçi etkinlikle kutluyor! 

20 Mart’ta gerçekleşecek ikinci oturumda Özgür Kaymak moderatörlüğünde Rita Ender, Tuğba Yavuz ve Karel Valansi ile beraber olacağız.

Özgürlük, eşitlik ve adalet için konuşuyoruz!

Tarih: 20 Mart 2023 Pazartesi
Saat: 20:30 (TSİ)
Yer: Etkinliğe Avlaremoz’un Facebook sayfasından canlı yayınla veya aşağıda yer alan Zoom bağlantısı ile katılabilirsiniz.
Zoom: https://zoom.us/j/98628981792

Rita Ender kimdir?
İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’nden 2003’te, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2008’de mezun oldu. Ocak 2010’da avukatlığa başladı. Galatasaray Üniversitesi ve Panthéon – Assas Üniversitesi’nde (Paris II) yüksek lisans yaptı ve azınlık hakları üzerine çalıştı. 2001’den beri çeşitli gazete ve dergilerde yazan Ender’in, Mümkündür Mucizeler –Rafael Torel’in Hayatı (Gözlem Yayınları), Kolay Gelsin (İletişim Yayınları), İsmiyle Yaşamak (İletişim Yayınları), Aile Yadigârları (İletişim Yayınları), Objets Portraits (Lior Éditions – Fransa), Madam Amati (Aras Yayınları), Bir Avazda (İletişim Yayınları) isimli kitapları ve “Las Ultimas Palavras” başlıklı bir belgeseli bulunmaktadır ve halen serbest avukatlık yapmaktadır.

Tuğba Yavuz kimdir?
Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Medya ve İletişim Sistemleri bölümlerinde, yüksek lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar programında kadınların Holokost sonrası yaşam yazını üzerine yazdığı teziyle tamamladı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, LGBTI+ kapsayıcı müfredat, toplumsal hafıza, çatışma çözümü ve barış inşası ve gençlik çalışmaları gibi alanlarda gönüllü ve profesyonel olarak ulusal ve uluslararası kurumlarda çalıştı. Şu anda hak temelli feminist bir sivil toplum kuruluşunda Gençlik Çalışmaları Uzmanı olarak çalışmaktadır. Holokost, kuir tarihler ve antisemitizm üzerine yazı ve çevirileri ile Avlaremoz’a katkı sunmaktadır.

Karel Valansi kimdir?
T24 ve Şalom Gazetesi’nde Orta Doğu ve dış politika ağırlıklı analizler yapan bir köşe yazarı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesidir. Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmalarına devam eden Valansi’nin Türkiye-İsrail ilişkileri konusundaki ilk kitabı “The Crescent Moon and The Magen David, Turkish-Israeli Relations Through the Lens of the Turkish Public” 2018 yılında Hamilton Books tarafından yayınlandı. Karel Valansi aynı zamanda Dış Politikada Kadınlar inisiyatifi üyesidir.

1.Oturumun kaydını izlemek için buraya tıklayın.