Haberler

Türk Yahudi Toplumu Liselerde Gerçekleşen Antisemit Vakalar Hakkında Açıklama Yaptı

Türk Yahudi Toplumu, Türkiye Hahambaşılığı Vakfı adına 18 Mart 2023 Cumartesi akşamı Twitter üzerinden yaptığı duyuru ile bu hafta içerisine Üsküdar Amerikan Lisesi ve Hisar Okulları‘nda gerçekleşen olaylara açıkça atıf yapmadan ayrımcılık, ötekileştirme ve nefrete karşı verilecek eğitime her anlamda katkıda bulunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Son Günlede Bazı Okullarda Yaşanan Olaylar Hakkında Duyuru‘ başlıklı paylaşımın tamamı şu şekilde:

‘Son günlerde bazı okullarımızda, Yahudi inancına mensup öğrencilere karşı tarihin en büyük soykırımı ‘Holokost’u ve onu gerçekleştirenleri överek yapılan nefret eylemi/söylemi içeren kabul edilemez hareketler ve sözler, gençliğimizin tarihi olaylar hakkında eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi hususun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Hepimizi derinden üzen ve düşünmeye mecbur eden bu olayları yakinen takip etmekteyiz.
Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin her türlü ‘Nefret söylem ve eylem’ karanlığına düşmelerini engellemek için Milli Eğitim Bakanlığı’mızın önderliğinde, tüm eğitim kurumlarımızı ve velilerimizi gereken tedbirleri ivedilikle almaya davet ediyoruz.
Ayrımcılık, ötekileştirme ve nefrete karşı verilecek eğitime her anlamda katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.’