Haberler

Bir dondurmacının derin dondurucusunda bulunan baş

Geçtiğimiz hafta 7 Ekim’de öldürülen İsrailli bir gencin babası, oğlunun cenazesinden sonra yaşadığı süreci basın ile paylaştı.

I24News’un haberine göre saldırıların gerçekleştiği gün, 19 yaşındaki Adir Tahar, zorunlu askerlik hizmetini yapmaktaydı. Oğlunun ölüm haberini alan babası, David Tahar, oğlunun cesedini görmek istediğini söylediğinde, Adir’in bedeninin iyi bir durumda olmadığı ve buna hazır olması yönünde uyarıldı. Cenaze öncesi oğlunun cansız bedenini gördüğünde David karşısında işkence görmüş ve başı olmayan bir vücut ile karşılaştı.

Oğlunu gömdükten sonra baba David Tahar, yetkili merciler ile ortaklaşa çalışarak, kendini oğlunun başını bulmaya adadı. Yakalanan ve sorguya çekilen Hamas üyelerinin verdiği bilgilerden yola çıkarak oğlunun başının Gazze’ye götürülüp bir zafer ganimeti olarak satışa çıkarıldığını öğrendi. Hamas üyesinin ifadesine göre Adir Tahar’ın başına 10.000 Dolar fiyat biçilmiş.

İki ay oğlunun başını bulmak için çabalayan baba, uğraşlarının sonucunda geçtiğimiz hafta oğlunun başının Gazze’de bir dondurmacının derin dondurucusunda bulunduğunu öğrendi.