Afedersin Antisemit

1 Milyon Filistinli İddiası Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

Sosyal medya hesaplarında ortaya atılan “2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı” iddiası tartışma yarattı. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikliler de vardı.

Sosyal medya hesapları tarafından ortaya atılan “2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı” iddiası kısa sürede en çok tartışılan konulardan biri oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada bu iddianın gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Netanyahu’dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye’de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık.” iddiası doğru değildir” dedi.

Sosyal medya mesajında ayrıca “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır” ifadeleri kullanıldı.

Kısa sürede hızla yayılan ve gerçeği yansıtmayan iddia üzerinden paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikliler de bulunuyordu.