Afedersin Antisemit

#ShaniLouk Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği “Aksa Tufanı Operasyonu”ndaki görüntüsü dünyanın gündemine oturan Shani Louk’un hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamayla ilgili sosyal medyada yer alan mesajlar arasında antisemit içerikliler de vardı.

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas’ın 7 Ekim’deki “Aksa Tufanı Operasyonu”nda çekilen görüntüsü dünyanın gündemine oturan Shani Louk ile ilgili İsrail’den açıklama yapıldı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, 23 yaşındaki Louk’un ölümünün doğrulandığını söyledi. Herzog, “Shani Nicole Louk’un öldürüldüğünün teyit haberini aldığımızı açıklamaktan ötürü gerçekten üzgünüm. Kafatası bulundu” dedi. Bu durumun kafasının kesildiği anlamına geldiğini söyledi.

“40’a yakın cesedin kimliği hala belirlenemedi” diyen Herzog, “Gazze-İsrail sınırında gördüklerimiz bir pogromun çok ötesinde. Bir mezbaha gördük. Sokaklarda akan kanları, akla gelebilecek en korkunç trajedileri gördük” ifadelerine yer verdi.

Almanya ve İsrail vatandaşı olan Shani Louk’un yayınlanan görüntüsünün ardından hayatta olup olmadığı uzun zaman tartışma konusu oldu. Alman basını 10 Ekim’de yayınladıkları haberlerde ailenin Filistinli kaynaklardan edindikleri bilgiye göre kızlarının bir hastaneye götürüldüğünü duyurmuştu. Bu haber de sosyal medyada yeni bir polemiğin fitilini ateşlemişti.

CHP ve Saadet Partisi’nden 27. Dönem Milletvekili olan Cihangir İslam, 10 Ekim’deki mesajında, “23 Derece”nin “Hamas’ın öldürüp cesedini kamyon kasasında teşhir ettiği kadının son görüntüleri ortaya çıktı!” haberini alıntılayıp “Bu haberi düzeltiniz lütfen.  Shani hayatta. Bild, Gazze’de bir hastanede olduğunu bildirdi. Adamlar hastaneye götürüyormuş. Onlardan da bir özür dileyebilirsiniz” mesajını paylaşmıştı.

Yazar İhsan Eliaçık, 11 Ekim’deki paylaşımında “Öldürülüp çıplak tur attırıldığına inanılan Shani Louk’un annesi kızının yaşadığını söylüyor. Festivalde bikini ile dans ederken arbedede yere düşüyor, kafasını çarpıyor. Hamasçılar kızı o haliyle alalacale hastaneye kaldırıyor. Katliam yok; bazı sivilleri rehine alıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi 28. Dönem Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise 18 Ekim’deki mesajında, Shani Louk için “Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan birinin kamyonet kasasındaki görüntüsü” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail’in, Shani Louk’un hayatını kaybettiğine dair açıklaması da sosyal medyada geniş yer buldu. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikliler de vardı.