Afedersin Antisemit Haberler

#Aksa Tufanı Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

Hamas, “Aksa Tufanı Operasyonu’nu başlatıyoruz” dedi, İsrail “savaş durumu alarmı” ilan etti. Dünyanın gündemindeki gelişmeyle ilgili sosyal medyada paylaşılanlar arasında antisemit içerikli olanlar da bulunuyor.

Gazze’de yönetimi elinde tutan Hamas, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı Operasyonu”nu başlattığını duyurdu. İsrail ordusu sosyal medya platformu X’ten yapılan açıklamada, “Ülkenin dört bir yanındaki İsrailliler, Şabat ve Simhat Tora bayramındayken bu sabah sirenlerin çalması ve Hamas’ın Gazze üzerinden kendilerine roket atmasıyla uyandı” ifadelerini kullandı. Bir başka paylaşımdaysa “Teröristler Gazze’den İsrail’e sızdı. Bölgede yaşayanların evlerinde kalmaları istendi” denildi.

Hamas, İsrail’e ilk aşamada 5 bin roket ve havan topu fırlattığını açıkladı. Sosyal medyadaki görüntülerde, İsrail genelinde roket sirenlerinin çaldığı, çok sayıda roketin de yerleşim birimlerine düştüğü görülüyor. İsrail “savaş durumu alarmı” ilan ederken gelişme tüm dünyanın gündemine ilk sıradan girdi. Sosyal medyada #Aksa Tufanı, #Yahudi, #Tel Aviv gibi etiketler saatlerdir en çok paylaşılanlar arasında yer alırken aralarında antisemit içerikli olanlar da yer alıyor.