Afedersin Antisemit Göze Çarpanlar

Türk Yahudi Toplumu’nun Hastane Saldırısıyla İlgili Açıklaması Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

Gazze’deki El Ehli Vaftiz Hastanesi’ne yönelik saldırıya tepkiler dünya genelinde büyüyor. Türk Yahudi Toplumu “Masum sivillerin hedef alınmasını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz” dedi. Bu açıklamasına gelen yanıtlar arasında da antisemit içerikli mesajlar vardı.

İsrail-Hamas Savaşı’nın on birinci gününde Gazze’deki El Ehli Vaftiz Hastanesi’ne yönelik saldırıya dünyadan tepki yağıyor. Filistin yönetiminin İsrail’i, İsrail’inse İslami Cihad’ı işaret ettiği saldırı nedeniyle yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada en az 471 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Türk Yahudi Toplumu’nun sosyal paylaşım platformu üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi vb- hedef alınmalarını , katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz!“

Bu, uluslararası hukuk tarafından da insanın en temel beklentisi olan -yaşam hakkını- ortadan kaldıran bir durumdur”, kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir HİÇBİR tarafı yoktur.

Bu bağlamda devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, huzurun acilen sağlanması için ilk günden beri gösterdiği çabaları destekliyor, tüm insanların bir an önce kalıcı bir barışa ulaştırılmalarını diliyoruz.”

Bu açıklamaya yönelik sosyal paylaşım platformlarındaki yanıtlar genel olarak olumlu olurken mesajlar arasında antisemit içerikliler de bulunuyordu.