Avlaremoz Ajanda Avlaremoz Dosya Kültür Sanat

16. İstanbul Bienali’ne Paralel Etkinlik Türk Musevileri Müzesi’nde

Şeli Abut Benhabib’in eserlerinden

16. İstanbul Bienali Yedinci Kıta 14 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında Pera Müzesi, Büyükada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşecek.

Fransız yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud’nun küratörlüğünde Yedinci Kıta başlığıyla gerçekleştirilecek bienal; ücretsiz sergileri, kamusal program etkinlikleri, film gösterimleri ve çocuk ve gençlere özel öğrenim programına ek olarak bienali daha yakından keşfetmek isteyenlere yönelik programlar da sunuyor.

Bienal’e paralel etkinliklerden biri ise 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde gerçekleştiriliyor. Şeli Abut Benhabib’in atık malzemelerden yola çıkarak oluşturduğu eserlerden oluşan ‘Unlimited’ isimli sergisi, bienalin teması ile de örtüşüyor.

Sergide, sanatçının farklı dönemlerde oluşturduğu kağıt üzerine karışık teknik ve ahşap kutu içinde boya müdahalesi ile nesne düzenlemeleri yer almakta.

16. İstanbul Bienaline Paralel etkinliklerden ‘Unlimited’ sergisi 12 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında, Pazar – Perşembe  10:00 -17:00 ve Cuma 10:00 – 13:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.