Avlaremoz Ajanda

Bugün: Nefret suçlarıyla mücadele sivil toplum deneyimleri webinarı

“Nefret suçlarıyla mücadele: Sivil toplum deneyimleri” webinarına davetlisiniz! İnanç Özgürlüğü Girişimi sizleri 20 Haziran 2023, Salı 19.00’da yapılacak, “Nefret suçlarıyla mücadele: Sivil toplum deneyimleri” webinarına davet ediyor! Etkinliğe kaydolmak için kayıt formunu doldurmanız yeterli.

Gün: 20 Haziran 2023, Salı
Saat: 19.00-20.30

  • Etkinliğin dili Türkçe ve İngilizce olacaktır. İki dilde de simultane çeviri yapılacaktır.
  • Zoom aracılığıyla yapılacak etkinliğe 20 Nisan Salı, 10.00’a kadar kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt için lütfen tıklayın.
  • Webinar’ın Zoom bağlantısı kayıt yaptıranlara etkinlikten önce iletilecektir.
  • Webinar YouTube kanalından yayınlamak amacıyla kaydedilecektir.

Dünyada ve Türkiye’de, kişileri ulusal veya etnik kimlik, dil, din veya inanç, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelim ve engellilik gibi özellikler sebebiyle hedef alan nefret suçları önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Bu bağlamda webinarda, dünyadan ve Türkiye’den nefret suçlarıyla mücadele örnekleri ve sivil toplumun bu suçlara karşı açtığı alan ile deneyimlerini konuşacağız. Webinarla, nefret suçlarıyla ilgili çalışma yürüten farklı sivil toplum kuruluşlarının mücadele stratejilerini dinlemeyi ve bu suçlara karşı ortak bir mücadele alanı yaratmanın yollarını aramayı hedefliyoruz.

Moderatörlüğünü Avlaremoz’dan Betsy Penso’nun üstleneceği webinarda, Murat Köylü KAOS GL’nin homofobi ve transfobi temelli nefret suçlarına odaklanan çalışmalarını aktaracak. İngiltere merkezli Stop Hate UK’nin ayrımcılık ve nefret suçları karşıtı faaliyetlerini Bill Howe ile konuşacağız. Polonya’da ırkçılık ve ayrımcılık odaklı çalışmalar yürüten Never Again’in deneyimlerini ise Dr. Anna Tatar’dan dinleyeceğiz. Son olarak, İnanç Özgürlüğü Girişimi’nden Funda Tekin din, inanç veya inançsızlık temelli nefret suçlarıyla ilgili izleme çalışmalarına değinecek.