Avlaremoz ve Vicdani Ret İzleme'nin organize ettiği toplantıda Türkiye ve İsrail'deki vicdani ret hareketi konuşulacak. 9 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek toplantı, Avlaremoz Facebook hesabından canlı olarak yayınlanacak.
Toplantıda Avlaremoz üyeleri, militarizasyon süreçleri ile zihinsel bir rıza üretimi biçimi olarak militarizmin kesiştiği noktalardan hareketle, militarist bir toplumda güvenlik söylemi adına nelerin meşru ve makbul kabul edildiğini tartışacak.
Vicdani Ret İzleme üyeleri ise Türkiye ve İsrail'deki vicdani ret hareketlerinin tarihsel serüvenini, deneyimlerini, dayanışma pratiklerini ve savaş koşullarında vicdani reddin önemi üzerine sunumlar gerçekleştirecek.
Avlaremoz Facebook hesabından canlı yayınlacak toplantı, 9 Eylül Çarşamba günü saat 19.00'da gerçekleşecek.
Konuşmacılar:
Avlaremoz
Vicdani Ret İzleme
Avlaremoz Facebook
Tarih: 9 Eylül Çarşamba 2026, 19.00