Afedersin Antisemit

#İsrail ve #Herzog Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara ziyareti Türkiye’nin gündemindeydi. Twitter’da konuyla ilgili açılan etiketler üzerinden yapılan paylaşımlarda antisemit içerikliler de vardı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog bugün resmi ziyaret için Türkiye’ye geldi. Herzog’un ziyareti, 2008 yılından beri İsrail’den Türkiye’ye gerçekleşen üst düzey ilk ziyaret olma özelliği taşıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isaac Herzog ile yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Her iki lider de, ziyaretin ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağını ifade ederek diyaloğun süreceği mesajını verdi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da 3 Nisan’da İsrail ve Filistin’i ziyaret edeceği öğrenildi.

Isaac Herzog’un ziyareti sosyal paylaşım platformu Twitter’ın da gündemindeydi. Konuyla ilgili açılan etiketler gün boyu Twitter’ın en çok konuşulanları arasında yer alırken, paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikliler de bulunuyordu.