Avlaremoz Ajanda

Kaos GL ve Avlaremoz Holokost Anma Günü Söyleşisi: Soykırımın Katmanları

Avlaremoz ve Kaos GL, Uluslararası Holokost’u Anma Günü’nde ortak söyleşi düzenliyor. 27 Ocak Perşembe 19.30’da çevrimiçi ortamda yapılacak “Soykırımın Katmanları” söyleşisinde Yahudiler, LGBTİ+’lar ve Romanlar açısından Holokost konuşulacak.

Şair, yazar Karin Karakaşlı’nın moderasyonu üstlendiği etkinlikte Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden Elmas Arus, Avlaremoz’dan Nesi Altaras ve Rita Ender ile Kaos GL’den Yıldız Tar konuşacak.

Elmas Arus, Roman soykırımına dair tarihsel anlatılarla başlayıp, Türkiye’de Romanlara dönük yerinden edilme politikalarını aktaracak. Ardından Nesi Altaras, Holokost’u yaşayan Türkiyeliler ve Türkiye’de Holokost hafızasına odaklanacak, 1930/40larda Nazizm’in Türkiye’ye yansımalarından bahsedecek.

Rita Ender, “Aile Yadigarları” çalışması üzerinden Türkiye’deki Yahudilerin pogrom hafızasını anlatacak. Son olarak Yıldız Tar, Almanya’da soykırım öncesinin yarı hukuki, yarı psikolojik hangi mekanizmalarla LGBTİ+’lara soykırımı hazırladığını; oradan günümüze gelince bu mekanizmaların Türkiye’de, hangi biçimlerle yeniden üretildiğine değinecek.

Zoom üzerinden yapılacak söyleşiye kayıt yaptırmak için tıklayın.

1 comment on “Kaos GL ve Avlaremoz Holokost Anma Günü Söyleşisi: Soykırımın Katmanları

  1. […] yılında gerçekleşen Holokost anma webinardan sonra Avlaremoz, 2022 yılında KAOS GL ile ortak bir söyleşi düzenlemişti. Bu yıl ise Avlaremoz, Holokost günü anması adına bir yine çevrimiçi bir panel […]

Comments are closed.