İçeriğe geç

İştipol Sinagogu’nun kapıları 65 Yıl sonra açıldı

Yazan Avlaremoz
İştipol Sinagogu’nun kapıları 65 Yıl sonra açıldı
Yayınlanma tarihi:

Balat’taki tarihi İştipol Sinagogu Yahudi cemaatinden yüzlerce kişinin katılımı ile 7 Ocak Perşembe sabahı 65 yıl sonra kapılarını açtı.

Yahudiler, elektriğin bile olmadığı 300 yıllık ahşap sinagogda sabah duasını ettiler.  Sabah duasına katılanlar arasında Hahambaşı Rav İsak Haleva, Bet Din üyeleri, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh de vardı.

Dua sonunda bir konuşma yapan İbrahimzadeh konuşmasını, bugüne kadar sinagogun bakımını yapan Korin Soriano’ya ithaf ettiğini belirtti. Sabah duası Hahambaşı Rav Haleva’nın yaptığı bir konuşma ile sona erdi. Rav Haleva konuşmasında dua etmenin ‘ümit’in simgesi olduğunu söyledi.

Kaynak: Şalom, 07.01.16 http://www.salom.com.tr/haber-97728-yahudi_cemaati_tarihi_sinagogu__doldurdu_tasirdi.html

Fotoğraflar: Alberto Modiano, https://www.facebook.com/turkyahudileri/posts/438201959720994 ve Şalom

Etiketler: Arşiv Haberler

Bu kategoride daha fazla: Arşiv

Tümünü gör
Çikolata ve Sefaradlar -  İvet Acu Güney

Çikolata ve Sefaradlar - İvet Acu Güney

Yazan İvet Acu
/

Daha fazlası: Avlaremoz

Tümünü gör