İçeriğe geç

Ege denizinde Nazi uçağı bulundu

Yazan Avlaremoz
Ege denizinde Nazi uçağı bulundu
Yayınlanma tarihi:

Kaynak: Cumhuriyet

Marmaris ve Fethiye’nin karşısında yer alan Yunanistan’ın Rodos adası açıklarında, tarihi bir keşif yapıldı.

Ege Denizi’nin diplerinde, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma Alman Nazi savaş uçağının enkazı bulundu.

JU-52 model uçağın özelliği ise, neredeyse hiç bozulmadan günümüze ulaşması. Uçağı inceleyen uzmanlar, enkazda yalnızca motorun kayıp olduğunu belirledi.

GPS teknolojisiyle yaklaşık 80 metre derinlikte ulaşılan ‘Iron Annie’ (Demir Annie) adlı uçak, çoğunlukla askeri nakliyeler için kullanılıyordu.

Yunanistan’ı işgal eden Nazi lideri Adolf Hitler ve müttefikleri, 1943 yılında Rodos’a çıkarma yapmıştı.

Ege Deniz’i diplerindeki, “Üçüncü Reich’ın devasa uçağı” olarak tanımlanan “Demir Annie”nin fotoğrafları dalgıçlar tarafından çekildi. Uçağın, neden o bölgede olduğu ve nasıl düşürüldüğü hakkında tahminlerden öteye geçilemediği ifade edildi.

Bu kategoride daha fazla: Arşiv

Tümünü gör
Çikolata ve Sefaradlar -  İvet Acu Güney

Çikolata ve Sefaradlar - İvet Acu Güney

Yazan İvet Acu
/

Daha fazlası: Avlaremoz

Tümünü gör