Afedersin Antisemit Haberler

Tarhan Koleji’nden antisemit olaya ilişkin açıklama

Avlaremoz’un yayınladığı ve Tarhan Koleji öğrencilerinin Arkeoloji müzesinde gerçekleştirdiği antisemit olayı aktaran haber üzerine Tarhan Koleji yetkilileri Avlaremoz ile iletişime geçerek olay ile ilgili açıklamada bulundu. Olay sebebiyle üzüntülerini belirten okul, kurumun tavrının bu konuda net olduğunu, her zaman din, dil, ırk, etnisite konusunda eşitlik ve özgürlükten yana olduklarını belirtti.

Yapılan açıklama şöyle;

“Sayın Yetkili,

21.12.2022 tarihinde Arkeoloji müzesine yaptığımız ziyaret sırasında çekilen fotoğraf hakkında açıklama yapmak isteriz. Öğrenci ve öğretmenlerimizle yaptığımız bire bir görüşmelerde bu görüntülerin çok anlık ve plansızca geliştiğini öğrendik. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı her zaman “dil, din, ırk ve etnik eşitlik ve özgürlükten” yana olan okulumuzun böyle bir olayla isminin anılması bizleri derinden üzmüştür.

Konuyla ilgili şikayet alındıktan sonra öğretmenler ve öğrencilerle tek tek görüşülmüştür. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin yaptıklarını fark etmediklerini ve sadece öğrencilerle fotoğraf çektirmek için aynı karede olduklarını belirtmişlerdir. Öğretmenlerimiz içinde bulunduğu bu durumla ilgili son derece üzgündür.  Okul yönetimi tarafından öğretmenlerimiz uyarılmıştır.

Geziye giden öğrencilerimizle de birebir görüşülmüştür. Öğrencilerimiz, okul yönetimi tarafından uyarılmıştır. Tüm öğrencilerimiz söz konusu hareketin detaylı olarak ne anlama geldiğini bilmediklerini, anlık olarak yaptıklarını ve bu durumdan dolayı üzgün olduklarını belirtmişlerdir. Öğrencilerimize konuyla alakalı belgeseller izletilmiş olup bilgilendirme yapılmıştır.

Fotoğrafta olan öğrenci velileri okula davet edilmiş ve konuyla ilgili bilgilendirilmiştir. Aralarında emekli asker, doktor, mühendis ve yurt dışı kökenli anne ve babaların da bulunduğu velilerimiz konuya çok üzülmüşlerdir.

İstemeden de olsa din, dil, ırk ve etnik ayrımcılık gibi konularla karşı karşıya kalmak okul yönetimimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi derinden üzmüştür.

Konuyla ilgili müze müdürümüz ziyaret edilmiş olup üzüntülerimiz bizzat iletilmiştir.

Okulumuz kurulduğu günden bu yana her dinden, ırktan ve etnik kökenden insanlara saygılıdır ve sahip olduğu 64 yıllık tarihi boyunca da farklı dinler ve kültürlerden de pek çok öğrenci-mezuna sahiptir. Eğitim felsefemiz ve misyonumuz gereği her türlü ayrımcılığa karşı olduğumuzu önemle ifade ederiz. Bu olay karşısında öğrencilerimize gerekli uyarılar yapılmış olup  bilinçlendirme ve farkındalık eğitimi verilmiştir.

Sevgi ve Saygılarımızla

Mehmet Taşkale

Özel Maltepe Tarhan Anadolu Lisesi Müdürü”

1 comment on “Tarhan Koleji’nden antisemit olaya ilişkin açıklama

  1. […] [Tarhan Koleji tarafından yapılan açıklama için tıklayınız] […]

Comments are closed.