Afedersin Antisemit Haberler

Türkiye’nin Yahudi gazetesi Şalom hacklendi

Son günlerde İsrail’de yaşayan Filistinlilerin başlattığı isyan ve İsrail-Filistin arasında başlayan sıcak çatışmaların ardından kendisini “İBDA-Siber Cephesi” olarak tanımlayan grup Türkiye’de yayın yapan tek Yahudi gazetesi Şalom’un internet sitesini hackledi.

Necip Fazıl Kısakürek’in Bizim Şarkımız şiirindeki “Sapan taşlarının yanında füze, Başka alemlerle farkımız bizim!” dizelerinin paylaşıldığı görselde “Filistin özgür ve bağımsız olana dek eylemlerimiz sürecek!” ifadelerine de yer verildi.

Türkiye’de ve dünyada yaşayan Yahudileri İsrail’in politikalarından ötürü sorumlu tutup, onlara yönelik nefret suçunda bulunmak antisemitizmdir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Yahudilere ve kurumlarına yapılan saldırılar Filistin’e verilen desteği bulandırdığı gibi kendi vatandaşı olan farklı inanç grubuna/etnik kimliğe sahip insanları da zan altında bırakmakta ve de yaşadıkları ülkede tedirgin olarak hayatlarına devam etmelerine yol açmaktadır.

Her ne sebeple olursa olsun Türkiye’nin tek Yahudi gazetesi olan Şalom’a yönelik yapılan saldırı kabul edilebilir değildir. Yapılan saldırının Türkiye toplumunda var olan Yahudi nefretini körükleyeceği aşikardır.

2 comments on “Türkiye’nin Yahudi gazetesi Şalom hacklendi

  1. […] Ayrıca Şalom Gazetesi’nin internet sitesi geçtiğimiz gün siber bir saldırıya maruz kalmıştı. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının huzurlu ve güven içinde yaşamasından sorumludur. […]

  2. […] %2,2- Şalom Gazetesi’nin İBDA – Siber Cephesi tarafından hacklenmesi. […]

Comments are closed.