Afedersin Antisemit

Türk Yahudi Toplumu’nun Mesajına Antisemit Yanıtlar – Serdar Korucu

Doğu Kudüs’te İsrail güvenlik güçleri ile Filistinli eylemciler arasında tansiyonun tırmanması üzerine Türk Yahudi Toplumu, Twitter’dan bir açıklama yayınladı. Açıklamaya destek mesajlarının yanı sıra antisemit içerikli yanıtlar da geldi.

Ramazan ayının son Cuma gününde Mescid-i Aksa Camisi’nde İsrail güvenlik güçleri ile Filistin eylemciler arasında tansiyon yükseldi. Gerginlik her geçen gün artarken Türk Yahudi Toplumu, sosyal paylaşım platformu Twitter’dan 10 Mayıs’ta bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Ramazan Bayramı arifesinde, her birine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs’te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz. Bu bağlamda, bir an evvel barışçıl bir çözüm bulunması için ele ele verilmesini ve şiddetin yerini kucaklaşmaya bıraktığı bir mübarek Ramazan Bayramı’nın sulh ve huzur içinde geçmesini Yüce ALLAH’tan diliyor, dua ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Türk Yahudi Toplumu’nun Twitter’dan yaptığı açıklamasına çok sayıda destek mesajının yanı sıra antisemit içerikli yanıtlar da geldi.