Arşiv

Süleyman Soylu Açıklaması Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevi bıraktığını açıkladı ancak istifa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi. Bu gelişmeler Twitter’ın gündemindeyken paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da vardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazar akşamı Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında bakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Soylu açıklamada istifasına gerekçe olarak 10 Nisan gecesi başlayan iki günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sonrasında yaşanan olayları işaret etti. Soylu, kararın uygulamasının sorumluluğunun tamamen kendisine ait olduğunu vurguladı, “Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu açıklamasının devamında görevinden ayrıldığını duyurdu:

“Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiçbir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın… Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum…”

Soylu’nun istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada nihai kararın Cumhurbaşkanı’na ait olduğu ifade edildi.

Bakan Soylu’nun ve Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamaları sosyal paylaşım platformu Twitter’ın da gündemindeydi. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da bulunuyordu.