Afedersin Antisemit

Avlaremoz Editörü Nesi Altaras’a Sosyal Medyada Antisemit Saldırı

Avlaremoz Editörü Nesi Altaras, Ermeni Soykırımı’na dair yaptığı sosyal medya paylaşımlarından sonra Türkiye’deki ırkçıların ve antisemitlerin hedefi olmuştu. Nesi Altaras Doğu Kudüs’te yaşananların tüm dünyada yankı bulmasının ardından tekrar antisemit saldırılara maruz kalmaya başladı.

İlk olarak sadece Yahudi olduğundan ötürü İsrail’in politikalarına karşı açıklama yapması için sürekli olarak tacize uğrayan Altaras, Twitter’da açıklama yaptıktan sonra bu sefer de nefret söylemlerinin ve şiddet içerikli mesajların hedefi oldu.

İsrail’in politikalarından ötürü tüm Yahudilerin açıklama yapmasının, yaşananları kınamasının beklenmesi antisemitizmdir. Nesi Altaras bu konuya ilişkin Avlaremoz için bir yazı kaleme almıştı. Avlaremoz, antisemitlerin ve hasbaracıların kıskacından çıkarak çok sesli bir platform olma amacında ve nefret söylemi içermedikçe farklı görüşlere yer vermektedir. Nesi Altaras’a yönelik gerçekleştirilen sosyal medya saldırısı bir nefret suçudur.


Avlaremoz’un resmi bir görüşü yoktur. Yayımlanan yazılar, yazı sahibinin kendi görüşleridir. Çok sesli bir platform olma amacı taşıyan Avlaremoz’da, nefret söylemi içermedikçe, farklı düşünceler kendisine yer bulmaktadır.

1 comment on “Avlaremoz Editörü Nesi Altaras’a Sosyal Medyada Antisemit Saldırı

  1. […] aylardaki korkunç Filistin katliamı sırasında benzer saldırılara maruz kalan Can Bonomo ve Avlaremoz editörü Nesi Altaras gibi birçok Yahudi de bu haksızlığa karşı öfkesini sosyal medyadan dile getirmiş, böylece […]

Comments are closed.