Afedersin Antisemit Arşiv

Doğalgaz Enflasyonu Üzerinden Antisemitizm Dalgası – Nesi Altaras

Kış aylarında geçen seneye göre bir hayli artan doğalgaz faturalarına sitem eden birçok vatandaş konuyu Twitter’a taşıdı. Birçok kişi “evde Yahudi mi yaktık” benzeri yorumlarla doğalgaz kullanımlarını Holokost sırasında milyonların yakıldığı ölüm fırınlarına benzetti.

Twitter’da görülen antisemitizmden bazı örnekler

Birçok kullanıcı kendi fatura tutarının ve ardından “doğalgaz faturası m olur lan yahudi mi yaktık […] küresel ısınma moduna mı getirdik kombiyi, cehennemi radyatöre mi bağladık” cümlesini kullandı. Bu antisemit içerikleri yorumuyla destekleyen, beğenen ve retweet eden yüzlerce kullanıcı oldu.

Bazı kullanıcılar daha da açık bir şekilde ve utanmadan milyonlarca masumun ölümüne sebep olan Holokost’a gönderme yaptı veya Hitler’e destek çıktı.

1 comment on “Doğalgaz Enflasyonu Üzerinden Antisemitizm Dalgası – Nesi Altaras

  1. […] Bir diğer yandan “Yahudi” imgesi Holokost ile birleştirilerek sosyal medyada bir espri malzemesi haline de gelebiliyor. Geçtiğimiz kış yükselen doğalgaz fiyatları üzerine gelen faturalarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak “Yahudi mi yaktık bu ne fatura” diye espri yapabilmişlerdi. […]

Comments are closed.