Afedersin Antisemit Haberler

İsrail’de Hayatını Kaybeden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

İsrail-Hamas savaşında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da hayatını kaybetti. Açıklama ardından sosyal medyada yer alan mesajlar arasında antisemit içerikliler de vardı.

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas’ın Cumartesi günü “Aksa Tufanı Operasyonu” ile başlayan savaş nedeniyle İsrail’deki bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da hayatını kaybetti. İlk açıklama İsrail hükümetinin basın ofisi tarafından yapıldı. Türkiye’deki İsrail Büyükelçiliği de duyurusunu bu açıklamaya atıfta bulunarak sosyal paylaşım platformu X’ten yaptı. “Terör ve teröristler din, dil, ırk ayrımı gözetmiyor” denilen mesajda, “İsrail Hükümeti Basın Ofisi tarafından yayınlanan, TC yetkili mercilerince teyit edilmemiş bilgilere göre, Hamas tarafından 7 Ekim’den bu yana İsrail’e gerçekleştirilen terör saldırılarında bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiştir, bir Türk vatandaşından da haber alınamamaktadır. Terörü yenmek, ancak tüm dünyanın ortak mücadelesi ile mümkün” ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklama sonrasında Türkiye’deki diplomatik kaynaklar, “İsrail ve Filistin’de yaşanan çatışmalarda, çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti” dedi.

Türk Yahudi Toplumu, hayatını kaybeden kişinin kimliğini açıklayan mesajında “7 Ekim Cumartesi sabahı İsrael’de yaşanan terör saldırısında 1972 yılında ailece İsrael’e yerleşen Türk vatandaşı, kardeşimiz Avraam Avi Zakuto’yu z’l da 52 yaşında kaybettik. Acımız çok büyük 🕯️ Baruh Dayan haEmet 🕯️” ifadelerini kullandı.

Savaş nedeniyle bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hayatını kaybetmesinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada yer alan mesajlar arasında antisemit içerikliler de vardı.