Afedersin Antisemit Makaleler

Gündelik Antisemit Komplo Yazarı Ergün Diler: OYUN ÇOK BÜYÜK….

Komplo teorilerine inanma konusunda Türkiye dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Bu komplo teorilerinin yayıldığı önemli bir alan Sözcü’den Yeni Akit’e gazeteler. Bu komploların sonu sıklıkla Yahudilere dayandırılıyor.

Bu antisemit komploculuk geleneğini her gün devam ettiren bir isim Takvim yazarı Ergün Diler. Uzun zamandır bu tarz yazılar yazan Diler koronavirüs (COVID-19) salgını ile birlikte günlük komplo tahminlerinde salgın için Yahudileri suçlar hale geldi.

14 Mart tarihli ‘Büyük Oyun‘ yazısında ‘Ölümlerin oranına bakıldığında gripten bile daha az.’ diye salgını küçümseyen Diler ardından salgının yarattığı felakete gözünü kırpmadan geçiyor. Paranoyak bir şekilde ‘Salgınla birlikte ÇİN‘e olan güven yerle bir oldu. İstenen belki de buydu..‘ diyor ve tabi ki ‘istenen’ dediği şeyin arkasındaki kimin olduğuna dair hiçbir bilgi vermiyor. Böylece sonuç çıkarmaya okuyucuya bırakıyor: ABD, zenginler veya Yahudiler. Komplo teoricilerinde yaygın olduğu gibi sıklıkla cümlelerinde rastgele yerleri büyük harfle yazıyor, gizemli öznesiz cümleler kullanıyor ve birçok cümleyi üç noktayla bitiriyor.

Aynı yazıda daldan dala atlayarak hem tutarlı bir argüman üretmekten kurtuluyor hem de birçok farklı konuda terim ortaya atarak okura ‘bilgeliğini’ kanıtlıyor. Ortalarda ‘Çin zayıflatılarak KÜRESELLEŞME arka plana itiliyordu.. (tabi ki aksiyon alanın kim olduğu söylenmiyor.) Ardından ‘PARA hiç bu kadar korkmamıştı..‘ diyerek ilk kez bir suçlu buluyor.

Bir şekilde aynı yazıya vergi kaçıran teknoloji şirketlerini, koronanın Çin’e etkisini ve yaşlıların ölümünü tıktıktan sonra Diler sonda vurucu hedefi gösteriyor:

İşin ilginç yanı YAHUDİ sermayesinin yeşerttiği ÇİN hedef oldu! Oyunu kurdukları yerden bozuyorlar! VİRÜSLE.

‘Aileler’ ve Büyük Oyunlar

Bütün gizemli lafların sonunda işin ucu Yahudilere geliyor. Bu Diler için anormal değil; sıklıkla icat ettiği komploları Yahudilere bağlıyor. 10 Nisan tarihli ‘Kim Kazanacak?yazısında Diler hep yaptığı gibi bildiği tüm dünya liderlerinin adını birbiri ardına sıralayarak okurun kafasını karıştırmak ve çok bilgili olduğunu göstermekle başlıyor. Ardında yine oku Yahudilere, bu sefer Rothschild ailesi üzerinden çeviriyor:

Parasını alıp çıktı da…
Avrupa’daki borçların büyük bölümü ROTHSCHILD ailesinin yönettiği kuruluşlaradır..

Bu asılsız iddia için tabii ki kaynak göstermeyen Diler hiçbir yazısında kaynak göstermiyor. 31 Mart günü kaynak göstermeye en yakın açıklamasını yapıyor: ‘Yerli yabancı pek çok yoruma bakıyorum..‘ Araştırma metodunu da bu yazıda açıklıyor:

Zihnimde bunu [asılsız iddialar] yeşertince ABD içinde ipuçları aramaya koyuldum.
Her gün yaptığım gibi.

Parmak göstermeye geri dönüp: ‘Başka devletlerin parasıyla imparatorluk kuran ve yöneten güç, değişim için PARADA değişime gidecekti..‘ yine belki de örtülü olarak Yahudileri hedefliyor.

Der Spiegel’in dünyayı yönetmek isteyen bir Katolik akımın dergisi olduğunu iddia ettikten sonra 8 Nisan yazısında Diler yine ‘aileye’ dönüyor: ‘Rothschild, “Bizim 100 yıl önce kurduğumuz düzeni değiştiremeyeceksiniz. Her şeyi çözdük, bizim Yeni Dünya Düzeni’miz revize edilecek, sistem sürecek” diyor..

Korona salgınından önce de tam zamanlı komplo teorisi yazarı olan Diler 3 Mart tarihli ‘Oyun içinde Oyun‘ başlıklı yazısında Rusya Dışişleri Bakanı ‘Lavrov, derin Rusya’nın yani Yahudi gücün etkisinde. . diye absürt ve tabi ki mesnetsiz bir iddiada bulunuyor.

6 Mart’ta Putin ve Erdoğan ilişkisine bakan ‘Derin Hesap‘ yazısındaysa antisemit komplocuların yeni favorisi George Soros üzerinden Yahudi düşmanlığı yapıyor. Erdoğan-Putin ilişkisinde sanki Macaristanlı-Amerikali Yahudi iş adamı Soros’un bir etkisi varmış gibi yapan Diler ‘Soros PUTİN’i resmen hedefe koymuş yani..‘ diyor.

17 Mart tarihli komplosunun sonunda Diler kendisini sorgulamaya düşünenlere doğrudan cevap veriyor:

Bütün bunların [artarda dizilmiş rastgele isimler] yanında YARASADAN yayılan bir virüs hem ABD’yi hem Çin’i hem Avrupa’yı hem dünyayı yendi diyorsanız sözüm yok!
Düşünün bakalım….

Asıl Yahudiler ve ‘Tek Devlet’

Yazılarında komployla özdeşleşmiş tüm kalıpları ve kelimeleri kullanan Diler’in belki de en direkt Yahudileri hedeflediği yazısı 18 Mart‘tan. Bu komplosunda teknoloji şirketlerinin virüs üzerinden zihin kontrolü yapacağını ima ettikten sonra Diler o şirketlerin arkasındaki ‘asıl güce’ dönüyor. Önce Rothschild ailesinin yüz yıldır dünyayı tek devlet yapmaya çalıştığını söylüyor. (Bu kadar güçlü ve isteklilerse neden 100 yıldır başarılı olmadıklarını söylemiyor) Ama sonra asıl vuruşu yapıyor: Rothschild ailesi aslında arkadan başka bir ‘derin aile’ tarafından kontrol ediliyor!

ASIL PATRON OLARAK!
Onlar da YAHUDİYDİ!
Kimler mi?
Wallenberg Ailesi…. Bu ailenin dünyadaki etkisi bugün Rothschild kadar güçlüdür. Pek bilmeyiz.
Konuşulmaz, yazılmaz. TEK DÜNYA FİKRİ BU AİLEYE AİTTİ..

Rastgele kelime üreticisinden çıkmış gibi olan bu yazılarda Diler komplo teorilerinin olmazsa olmazı her unsura yer veriyor: öznesisiz cümleler, bazen büyük ve kalın harf kullanımı, üç nokta, büyük oyun ve derin devlet benzeri laflar, tüm konuları ‘bazı ailelere’ bağlama ve tabi ki Yahudileri hedefleme. Öyle bir yazıyor ki sanki bir sürü alakasız mevzuyu listeleyerek okuru sersemletmeye çalışıyor ve sonra da ‘işte bu kadar basit’ diyerek mantıklı açıklamaları masadan kaldırmaya çalışıyor. Salgın boyunca Diler’den daha bol bol antisemit komplolar göreceğiz…

5 comments on “Gündelik Antisemit Komplo Yazarı Ergün Diler: OYUN ÇOK BÜYÜK….

  1. […] söylemiyorum, siz anlayın’ ve ‘büyük oyun’ temalı yazıları Yeni Akit ve Takvim gibi gazetelerin yayınlarıyla ve Sözcü’de Soner Yalçın‘la benzerlik […]

  2. […] ‘ben söylemiyorum, siz anlayın’ ve ‘büyük oyun’ temalı yazıları Yeni Akit ve Takvim gibi gazetelerin yayınlarıyla ve Sözcü’de Soner Yalçın‘la benzerlik […]

  3. […] aşikar. Dünyayı Yahudilerin yönettiği ve Koronavirüs dahil her şeyin bir “Yahudi oyunu” olduğu miti her ülkede alıcı bulduğu gibi, Kavgam’ın en çok satanlar listesinde […]

  4. […] Antisemit paylaşımlara ve Yahudilerin sosyal dışlanmasına dikkat çektiği için Valansi’yi hedef gösteren Takvim gazetesi daha önce de antisemit yayınlarda bulunmuştu. […]

  5. […] Antisemit paylaşımlara ve Yahudilerin sosyal dışlanmasına dikkat çektiği için Valansi’yi hedef gösteren Takvim gazetesi daha önce de antisemit yayınlarda bulunmuştu. […]

Comments are closed.