Afedersin Antisemit

Minibüste Nefret: Koronavirüsünü Yahudiler Yolladı

IMC Haber24 tarafından Twitter’da paylaşılan bir videoda minibüste şoför ve bazı yolcular koronavirüs salgını ile ilgili konuşuyorlar. Videoda yakın tarihteki AİDS’den Ebola’ya tüm salgınların ilaç şirketleri tarafından yaratıldığını iddia eden minibüs şoförü ardından ‘İlaç firmalarının çoğu kimin? Yahudilerin’ diye komplo teorisi ve Yahudi nefreti yayıyor.

Bir yolcu ‘ilaç şirketleri kimin?’ sorusuna ‘Zenginlerin’ diyor ancak şoför hemen ‘Yahudiler’ diye üsteliyor. Bir başka yolcu hemen nefrete destek çıkıyor: ‘[Yahudiler] Türklerin kökünü kesmek için her şeyi yaparlar.’

Aynı fikirde olan bir başka antisemit ‘Tek Türklerin değil abla dünyayı dize getirebilmek için her şeyi yaparlar.’ diyerek nefret komplosunu daha da büyütüyor.

‘Zaten lanetlenmiş bir ırktır Yahudi’ diyerek şoför konuya son noktayı koyuyor ve video sona eriyor.

Bu yalnızca bir minibüsteki antisemit komploculardan Türkiye genelinde nasıl nefret dolu akıllar yürütüldüğünü, ne kadar insafsız bir nefret zihniyetinin ülkeye hakim olduğunu tahmin etmek güç değil.

Twitter üzerinden İsrail aşı buldu, Cuma Namazı iptal edilsin, ve virüs Türkiye’de haberleri ve etiketlerinden de anlaşılan Türkiye’de koronavirüs salgınının Yahudi nefretini körüklediğidir. Bu nefret sadece kendini Twitter’da göstermiyor, insanlar halk arasında ve toplu taşımada da hastalık için Yahudileri suçlamaktan ve hedef göstermekten geri durmuyor.

Böyle bir ortamda o minibüste bir yolcunun Yahudileri savunmaya çalışması, hele ki bir Yahudi yolcunun ‘ben Yahudiyim, bizle ne alakası var? Saçmalamayın’ demesi hiç olası değil, hatta Yahudiler için tehlikeli bile olabilir.

IMCHaber24’ün videosuna olan cevaplardan birinin ‘az da olsa haklılık payları var’ olması da sorunlu durumu iyice pekiştiriyor.

3 comments on “Minibüste Nefret: Koronavirüsünü Yahudiler Yolladı

  1. […] ‘Koronavirüsü Yahudiler icad etti’ komplo teorisiyle beraber ilerliyor. Benzer komplolar Türkiye’de de baş […]

  2. […] Nefret: Koronavirüsünü Yahudiler Yolladı”, Avlaremoz, March 14, 2020,   https://www.avlaremoz.com/2020/03/14/minibuste-nefret-koronavirusunu-yahudiler-yolladi/  [Accessed in April 15, […]

  3. […] olduğu göze çarpsa da antisemitizmi körüklediği aşikar. Dünyayı Yahudilerin yönettiği ve Koronavirüs dahil her şeyin bir “Yahudi oyunu” olduğu miti her ülkede alıcı bulduğu gibi, […]

Comments are closed.