Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Taksiciler Odası Başkanından Antisemit Söylem: “Global Hırsız Yahudi Lobisi”

Taksiciler Esnaf Odası’nın Uber’e açtığı dava için Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında antisemit bir söylemle Uber’in global hırsız Yahudi lobisi olduğunu iddia etti.

Duruşma öncesi yapılan açıklamada İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “sorunun devlet tarafından çözüleceğine inandığını” söyledi; “Sabrımız taşarsa sonuç ne olursa olsun her türlü mücadeleyi veririz” diye ekledi.

10 Mayıs’ta İstanbul Taksiciler Odası’nın açtığı bir dava daha olduğunu o davayı da takip edeceklerini belirten Aksu, “Ama şunu görmeden bu olayların halledilmesini istiyoruz. Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar. Namus ne kadar önemliyse ekmeğimiz de o kadar önemlidir” diye konuştu.

Neden Antisemit

Taksiciler ve Uber arasında yaşanan çekişmede, konunun Yahudilerle, Yahudilikle alakası bulunmamakta. Taksiler karşısında Uber’i popüler kılan şey, taksilerin kısa mesafe yolcu almaması, yolcuları, hele ki turistse dolandırması, şiddet ya da taciz gibi konularda güvensiz olması, bu gibi konularda hak aramanın mümkün olmaması ve hizmetle ilgili diğer sorunlardı. Uber’in kullanıcılarına bu konuda sunduğu imkanlar, Uber’i popüler hale getirmişti.

Uber karşıtı Taksicilerin, Taksiciler Esnaf Odasının yıllardır şikayet edilen konularda hiçbir adım atmayıp bir tür komployla karşı olduklarını iddia etmeleri, bunun üzerinden Yahudileri suçlamaları antisemitizmdir.

 

2 comments on “Taksiciler Odası Başkanından Antisemit Söylem: “Global Hırsız Yahudi Lobisi”

  1. […] %3.3 Taksiciler odası başkanından antisemit söylem: “Global Hırsız Yahudi Lobisi” […]

  2. […] Bu kullanım sadece siyasiler arasında yaygın değil. Geçtiğimiz sene Uber ile taksiciler arasında çıkan krizde, taksiciler odası başkanı Uber için “Global Hırsız Yahudi Lobisi” demişti.  […]

Comments are closed.