Avlaremoz Dosya Kültür Sanat

El Orfelinato Sergisi 20 Eylül’e dek açık – Rika Kuriel

6 Eylül 2017 günü açılışı gerçekleşen El Orfelinato Sergisi 20 Eylül’e dek açık olacak.

Fotoğraf: Rika Kuriel

6 Eylül günü Ortaköy, Palanga Caddesi’nde yer alan eski Yahudi Yetimhanesi binasında gerçekleşen sergi açılışına Ortaköy Sinagogu Ravı Naftali Haleva başta olmak üzere Türk Yahudi Toplumu yöneticilerinin yanısıra Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve pek çok sanatsever katıldı.

Sergi, 3 katlı yetimhane binasının içerisinde odalara dağılmış durumda. Sergide Orhan Cesur’un El Orfelinato kısa filmi, Orhan Cesur’un Close Up fotoğrafları, Emrah Günay’ın Kapılar ve Numaraları ve Kapının Dışında Kalanlar fotoğrafları, Emrah Günay’ın Haydarpaşa Yanıyor, İstanbul Seyrediyor fotoğraf ve gravürleri, ve Sema Tecen’in Remember Fotobelgesel/Özel Koleksiyonunu görmek mümkün.

Fotoğraf: Rika Kuriel

Serginin açılışında konuşma yapan Yakup Barouh, Mişon Bülbül ve Yuda Bülbül katılımcılarla yetimhane anılarını paylaştılar. Yetimhanede büyümüş kişilere onur plaketleri verildi.

Sema Tecen Remember Koleksiyonu’nun geliştirileceğini ve kitap haline getirilmesinin planladığını belirtmiştir. Remember projesini külliyatıyla, dökümanter çalışmasıyla zenginleştirilip, El Orfelinato/REMEMBER belgesel filminin de çekilip bir bütün olarak sunulmasının planlandığı ayrıca belirtilmiştir.

Fotoğraf: Rika Kuriel

Bugün itibariyle sergi programı:

  • 10-12-14-17 ve 19 Eylül 2017 tarihlerinde El Orfelinato filmi iki seans halinde Orhan Cesur’ un şiirsel anlatımıyla izleyicilerle buluşacak. Belirtilen günlerde 1. seans saat 15:00‘te, 2.seans ise saat 19:00‘da gerçekleşecektir.
  • 10-20 Eylül 2017 tarihleri arasında Sema Tecen “Remember” özel koleksiyonu kapsamında El Orfelinatoda yetişmiş olan, eğiticilik ve yöneticilik yapmış olanlarla söyleşiler gerçekleşecektir. (Söyleşi günleri ve saatleri kesinleştikçe paylaşılacaktır.)

*12 Eylül saat 11.00’de Yuda Bülbül ile söyleşi gerçekleştirilecektir.

*12 Eylül saat 16.00’da Eliza Pinhas ile söyleşi gerçekleştirilecektir.

*14 Eylül saat 20.00’de Yakup Barouh ile söyleşi gerçekleştirilecektir.

*16 Eylül saat 14.00’te Haron Cemal ile söyleşi gerçekleştirilecektir.

*16 Eylül saat 15.30’da Karen Şarhon ile Ladino şarkılar etkinliği gerçekleştirilecektir.

  • 8 Eylül saat 17.00’de Emrah Günay ile Kapının Dışında Kalanlar konulu ve 9 Eylül saat 17.00’de yine Emrah Günay ile Kent Belleğindeki Binalar konulu konferans gerçekleştirilecektir.
Fotoğraf: Rika Kuriel

2 comments on “El Orfelinato Sergisi 20 Eylül’e dek açık – Rika Kuriel

  1. […] Yapı 2005 yılında Aka Eğitim Hizmetleri’ne satılmış ancak o zamandan beri birkaç sergi dışında kullanıma […]

  2. […] edildi. Yapı 2005 yılında Aka Eğitim Hizmetleri’ne satılmış ancak o zamandan beri birkaç sergi dışında kullanıma […]

Comments are closed.