Arşiv Haberler

Diyanet İşleri Başkanı’nın “Yahudilik” Açıklamasına Yanıt – Serdar Korucu

Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in “Yahudilik insan eliyle tahrip ve tahrif edildi” sözlerine Türk Yahudi Toplumu’ndan yanıt geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Antep’te “Zekat” konulu panelde yaptığı konuşma tartışmaya neden oldu. Diyanet İşleri’nin sosyal paylaşım platformu Twitter’daki resmi hesabından da paylaşılan açıklamada Görmez, “İslam’dan önce iki büyük tecrübe görünüyor. İkisi de insan eliyle tahrip edilmiş” dedi ve şöyle devam etti:

“Yahudilikte Allah’ın İnsan-servet, insan-dünya, insan-mal ilişkisiyle ortaya koyduğu ölçüler insanın lehine tahrif edilerek dünyevileşme dinin merkezine yerleştirildi. Madde, para ve servet, dinin merkezi haline getirildi. Daha sonra Hristiyanlıkta ise bunlara tam tepki olarak dünyayı kötüleyen, malı ve serveti neredeyse haram eden tepkisel başka bir anlayış ortaya çıktı. Aslında ikisi de ilahi dinlerin muradının yanlış yorumlanmasından kaynaklandı. Sonra İslam geldi. İslam, insanın dünya ile servet ile ilişkisini öyle bir dengeli tanzim etti ki her gün duamıza yerleştirdi. Dedi ki ‘Allah’ım dünyada da ahirette de güzellikler ver’.”

TÜRK YAHUDİ TOPLUMU BAŞKANI’NDAN TWITTER ÜZERİNDEN YANIT

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in sözlerine ilk yanıt Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh’den geldi.

Sosyal paylaşım platformu Twitter’daki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İbrahimzadeh, Diyanet İşleri Başkanı’nı da etiketledi ve “Yahudiliğin dışımızda bir kesimce tahribi maalesef doğru ama kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı. İshak İbrahimzadeh mesajında “Kadir gecenizin mübarek olmasını dilerim” diyerek günün İslam dünyası için öneminin de altını çizdi.

 

6 comments on “Diyanet İşleri Başkanı’nın “Yahudilik” Açıklamasına Yanıt – Serdar Korucu

  1. […] Religious Affairs Directorate — the “Diyanet” — joined the chorus.In a speech he delivered in Gaziantep — a transcript of which was posted on the Diyanet’s official […]

  2. […] a speech he delivered in Gaziantep — a transcript of which was posted on the Diyanet’s official […]

  3. […] a speech he delivered in Gaziantep — a transcript of which was posted on the Diyanet’s […]

  4. […] a speech he delivered in Gaziantep — a transcript of which was posted on the Diyanet’s official […]

  5. […] V reči predneseneh v Gaziantepe (ktorej prepis bol uvedený na oficiálnom twitterovom účte Diyanetu) profesor Dr. Mehmet Görmez vyhlásil, že islam bol Alahom privedený na svet, aby napravil „skreslenie“ spôsobené judaizmom a kresťanstvom. Vyhlásil, že v centre judaizmu sa nachádza „materializmus, peniaze a bohatstvo“. Pokiaľ ide o kresťanstvo, tvrdil že je to naopak, aj keď jeho interpretácia božstva je rovnako „chybná“, pretože takmer „zakazuje ohováranie sveta a predpokladaného majetku aj bohatstva. [Haram].“ […]

  6. […] řeči pronesené v Gaziantepu (jejíž přepis byl uveden na oficiálním Twitterovém účtu Diyanetu) […]

Comments are closed.