Arşiv Haberler

Bakan Eroğlu: Gülen Yahudi Mezarlığına Gömülecek – Serdar Korucu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Gülen, ABD’de ölüp gidecek, Yahudi mezarlığına gömülecek” sözleri tartışma yarattı. Türk Yahudi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ifadelere açıklık getirilmesini isterken, HDP Milletvekili Garo Paylan soru önergesi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Meclis’te bazı gazetecilerle sohbeti bugün gazetelere yansıdı. Bir mesajıysa tartışma yarattı: “Şimdi bunların beli kırıldı. FETÖ’nün bir şeyi kalmadı. Suratında meymenet olmayan bir adam. Mendeburun teki. ABD de artık FETÖ ile vedalaşıyor. Öyle görünüyor ki, ABD’de ölüp gidecek. Yahudi mezarlığına gömülecek”

Bakan Eroğlu’nun sözlerine ilk tepki Türk Yahudi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh’den geldi. İbrahimzadeh, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Eroğlu’ndan açıklama beklendiğini söyledi. “Mezarlıklar kutsal mekanlarımızın başındadır” ifadesini kullandı.

ishakibrahimzadehKonu Meclis’e de taşındı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Eroğlu’nun ifadesi ile ilgili olarak soru önergesi iletti. Önergede 3 soru yer aldı:

“1)    İfadenizin antisemit olduğunu ve nefret söylemi içerdiğini düşünüyor musunuz?

2)    Yahudi toplumunun Türkiye’de defalarca nefret suçlarına maruz kaldığı göz önünde bulundurularak, söyleminizin, Yahudi toplumuna karşı nefret suçlarına yol açabileceğini düşünüyor musunuz?

3)    Hükümetiniz, Fetullah Gülen’in ABD’den iadesini talep etmiştir. Siz ise “Gülen ABD’de ölüp gidecek” beyanında bulundunuz. Bu durumda Hükümetiniz Gülen’in iade talebinden vaz mı geçmiştir?”

* 8 Aralık’taki bu haberden 6 gün sonra, 14 Aralık’ta Bakan Eroğlu, İbrahimzadeh’ye sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden yanıt verdi, “İshak bey, ben beyanat vermedim. Muhabirler arasındaki bir konuşmam yanlış tevil edilmiş. Bütün vatandaşlarımız saygındır.Selam” ifadelerini kullandı.

veyselerogluyanit