Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

TRT: Antisemit Açıklama Yapan Şahıs Çalışanımız Değil

Pazartesi akşamı Türkiye Yahudi Toplumu resmi hesabından atılan bir twitle antisemit bir paragraf yayınlayan bir kişinin TRT’nin muhabiri olduğu söylendi. Nefret dolu yazıda Arapça tabelaların kadırılmasını destekleyen Hasan Yetmez adlı kişi bunun yetersiz bulduğunu, asıl gerekenin Yahudilere ait işyerlerinin tabelalarının indirilmesi olduğunu söyledi. Batı ve Yahudilere karşı olmanın vatanseverliğin önemli bir parçası olduğunu belirtti. TRT resmi hesabı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül etiketlenerek ilgili resmi kurum ve kişilerden durumla ilgili açıklama beklendi.

Hasan Yetmez 2014 yılının sonundan beri TRT Hatay temsilcisi oldu. TRT Çukurova Radyosu’nun Ocak 2019’daki bir Facebook paylaşımına göre o tarihte hala bu görevde bulunuyordu. Daha yakın zamandan bir TRT Çukurova twiti de bunu doğruluyor. Hasan Yetmez kendi şahsi Twitter hesabında da Yahudi Toplumu’nun da dediği üzere kendini TRT Haber Hatay Muhabiri olarak tanıtıyor.

Bütün bu bilgilere rağmen Toplum’un resmi hesabından bir sonraki gün yapılan bir açıklamaya göre TRT Hasan Yetmez’in TRT çalışına olmadığını, serbest çalışan bir gazeteci olduğunu ve ‘TRT’nin özellikle nefret söylemlerine karşı olan hassasiyeti’ olduğu söylenmiş.

Tüm görülen delil üzerine bu açıklamanın ikna ediciliği tartışmalı olsa da TRT’nin antisemit bir şahıstan kendini anında uzaklaştırmak istemesi kurumun bu konudaki duruşunu simgeliyor. Bahsi geçen şahıstan bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama daha yapılmadı ve Twitter hesabındaki şahsi tanımı değişmedi.