Afedersin Antisemit

28 Mayıs Seçimleri Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

Türkiye’de seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sandık başına gitti. Yüzde 50’yi aşan aday Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken sosyal medyada paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da vardı.

14 Mayıs’ta ilk turu düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sandıklar bugün TSİ 17’de kapandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, oyların yaklaşık yüzde 52’sini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden göreve seçildi.

Cumhur İttifakı’nın adayı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk konuşmasını İstanbul Kısıklı’da yaptı. Erdoğan kendisine oy verenlere teşekkür ederek “Bugün kazanan sadece Türkiye’dir” dedi, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize veren milletimize teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ilk açıklamasında “mücadeleye devam” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız için, hukukunuz için, kimse sizi ezmesin, birbirinize küsmeyesiniz diye, bolluk içinde, bereket içinde, huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Seçimler sosyal medyanın da gündemindeydi. Paylaşımlar arasında antisemit içerikliler de bulunuyordu.