Haberler

Ruhani liderlerden depremle ilgili mesajlar

6 Şubat’ta Maraş’ta gerçekleşen ve 10 ilde etkilerini sürdüren deprem felaketi sebebiyle azınlık toplumlarının ruhani liderlerinden taziye ve dayanışma mesajları geldi.

Hahambaşı Rav İsak Haleva

Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın 7 Şubat günü Türk Yahudi Toplumu’nun Twitter hesabından paylaştığı video ve yazılı mesaj ile ölenlerin cennete gitmesini, yaralıların acil şifaya ermesini ve bu tip felaketlerden herkesi koruması için Tanrı’ya dua etti.

Patrik Bartholomeos

Rum Patriği Bartholomeos da 6 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye ve dayanışma mesajı gönderdi.

Mesajda: “Sayın Cumhurbaşkanımız, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen korkunç deprem felaketi münasebetiyle derin üzüntülerimizi ifade etmekteyiz. Bu büyük felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve etkilenen vatandaşlarımıza sabır diliyoruz. Devletimizin tüm gücüyle bu felaketten etkilenenlerin hemen yardımına koşması ve halkımızın dayanışma gücü ile teselli bulmaktayız. Kayıpların artmaması ve yaralıların acil şifa bulması için Yüce Yaratıcımıza dua etmekte ve zatıaliniz vasıtasıyla ülkemize ve halkımıza tüm kalbimizle geçmiş olsun dileklerimizi sunmaktayız.” ifadeleri yer aldı.

Sahak II

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II de kişisel Twitter hesabından 6 Şubat günü Patrikhane’de acil durum toplantısı düzenleyerek ayni yardımların toplanacağı yerlerin belirlendiğini ve depremden etkilenen toplum üyeleri ile yakından ilgilenmesine karar verilmesi gerektiğini duyurdu.