Haberler

Eski Nazi kampı sekreteri pişmanlığını dile getirdi, beraatini istiyor

Kaynak: Abcnews

Nazi Almanyası’nın (şu an Polonya sınırları içerisinde) Stutthof toplama kampının SS komutanının 97 yaşındaki eski sekreterinin avukatları, müvekkilinin kamplarda ne olduğunu bilmediğini, işlenen zulümlerden haberi olmadığını ileri sürerek müvekkilinin beraatini istedi.

Irmgard Furchner, bir yılı aşkın bir süredir Almanya’nın kuzeyindeki Itzehoe eyalet mahkemesinde yargılanıyor. Bir mahkeme temsilcine göre, kapanış konuşmasında Furchner, olanlardan dolayı üzgün olduğunu ve o sırada orada olduğu için pişman olduğunu söyledi.

Avukatları, delillerin Furchner’ın kamptaki sistematik cinayetleri bildiğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde göstermediğini, yani cezai sorumluluk için gerekli olan herhangi bir kast kanıtı olmadığını öne sürerek beraatini talep ettiler.

Savcılar, Furchner’ı II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Stutthof kampının işleyişine yardımcı olan aygıtın bir parçası olmakla suçladı. Geçen ayki kapanış tartışmalarında, cinayete suç ortağı olmaktan suçlu bulunmasını ve iki yıl ertelenmiş hapis cezası verilmesini istediler.

Stutthof ve diğer kamplarda ya da II. Dünya Savaşı’nın sonundaki ölüm yürüyüşlerinde on binlerce insan hayatını kaybetti.

Geçen yıl mahkemeden kaçarak manşetlere çıkan Furchner, iddia edilen suçları işlediği sırada 21 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanıyor.

Mahkemenin kararını 20 Aralık’ta açıklaması bekleniyor.