Göze Çarpanlar Haberler

ABD’de sinagoga saldıracaklardı… Tutuklandılar

ABD’nin New York kentinde sinagog saldırısı düzenlemeyi planlayan iki kişi tutuklandı.

Kaynak: Halk TV

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde yer alan Pennsylvania istasyonunda polis iki kişiyi tutukladı. Tutuklananların üzerinden büyük av bıçağı, 30 mermilik şarjörü olan ruhsatsız bir silah ele geçiren polis, sözkonusu kişilerin New York’taki Yahudi toplumunu hedef alacaklarını kaydetti.

Polis Komiseri Keechant L. Sewell yaptığı açıklamada, New York Polis Departmanının tehdit nedeniyle kent genelindeki “hassas noktalara” kaynaklarını “stratejik olarak konuşlandırdığını” açıkladı.

Komiser Sewell tehdidin niteliği ve tutuklanan kişiler hakkında ayrıntılı bir bilgi vermedi.

Saldırı için Tweet atmışlar

Konu hakkında bilgi sahibi iki emniyet yetkilisi ise son zamanlarda Yahudi toplumuna yönelik tehditlerin arttığını ve bunların arasında “sinagog saldırısı” düzenlemek gibi ifadelerin kullanıldığı sosyal medya paylaşımlarının da olduğunu vurgulandı.

ABD’nin yüksek tirajlı gazetelerinden The New York Times’da yer alan habere göre, yetkililer Cuma günü New York bölgesinde bir sinagoga yönelik tehdit nedeniyle alarm durumuna geçtiler. Öte yandan Christopher Brown isimli bir kişi yüzünden alarm durumuna geçildiğini belirten yetkililer sözkonusu kişinin akıl hastalığı geçmişi olduğunu ve yakın zamanda silah satın almak için New York’a gelmek istediğinin ortaya çıktığını belirttiler.

Emniyet yetkilileri dikkat çektikleri Christopher Brown’un istasyonda tutuklanan iki kişiden biri olduğunu belirtilen diğer kişinin kimliğini ise açıklamadı.