Göze Çarpanlar Haberler

KFC Almanya’nın müşterilerine gönderdiği ‘Kristal Gece’ mesajı tepki çekti

KFC Almanya’nın telefon uygulamasından müşterilerine gönderdiği “Kristal Gece’yi anma gününde çıtır tavukla daha yumuşak peynirle kendinizi şımartın” mesajına tepki yağdı. KFC ikinci bir mesajla müşterilerinden özür diledi.

Kaynak: Birgün

Amerikan fast food zinciri Kentucky Fried Chicken’in (KFC) Almanya’da yayımladığı bir reklam mesajı tepkilere neden oldu.

KFC’nin telefon uygulamasından müşterilerine gönderdiği mesajda “Kristal Gece’yi anma gününde çıtır tavukla daha yumuşak peynirle kendinizi şımartın.” ifadesi kullanıldı.

Mesajı alan müşteriler, KFC’ye sosyal medya üzerinden yoğun eleştiri yöneltti.

KFC de bunun üzerine ikinci bir mesajla, ilk mesajın teknik bir arıza nedeniyle gönderildiğini belirterek, müşterilerinden özür diledi.

‘KRİSTAL GECE’ HAKKINDA

Almanya’da, 9-10 Kasım 1938’de, faşist Nasyonal Sosyalist Parti tarafından Yahudilere ait işletmelerin, sinagogların ve diğer Yahudi kurumlarının ateşe verilmesi, Kristal Gece olarak niteleniyor.

Olayların resmi ismi ‘Kasım Kıyımı’ olarak kayıtlara geçti.

“Kasım Kıyımı” adı verilen süreçte, 7 ile 13 Kasım 1938 arasında toplam 400 kişi öldürüldü. 1400 sinagog, Yahudilere ait çok sayıda dini veya sivil toplantı mekanı, binlerce işyeri, dükkan, ev ile birlikte Yahudi mezarlıkları talan ve yağma edildi. 10 Kasım’dan sonra 30 bin Yahudî, toplama kamplarında gözaltına alındı, yüzlercesi bu kamplarda ya da kamplarda gördükleri muamelenin etkileri sonucu öldü.