Afedersin Antisemit Haberler

İstanbul Hasköy’deki Yahudi mezarlığına saldırı düzenlendi

İstanbul Hasköy’deki Yahudi mezarlığı saldırıya uğradı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı sosyal medyadan yaptığı açıklamada yetkililere saldırganların yakalanması için çağrıda bulundu.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Hasköy’deki Yahudi mezarlığına yönelik saldırıyı Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden duyurdu.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’nin etiketlendiği paylaşımda, “Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıyla ilgili Ankara’dan mesajlar peş peşe geldi. İlk açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamasında “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.   Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti.   Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsade etmeyeceğiz. @tyahuditoplumu” dedi.

Bir sonraki açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, paylaştığı iki mesajında “Yahudi vatandaşlarımıza ait Hasköy Mezarlığı’na gece yarısı girilerek,  36 tane mezar taşının tahrip edildiği barbar saldırıyı kınıyoruz. Türkiye’de vatandaşlarımıza ait değerlere saldırılması asla kabul edilemez. @tyahuditoplumu” ve “Türkiye farklı dinlerden tüm vatandaşlarımızın değerlerinin korunduğu güvenli bir ülkedir. Bu saldırı ve provokasyon geçmişte olduğu gibi yine boşa çıkarılacaktır. Yahudi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  @tyahuditoplumu” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soruşturmaya dair mesajını Twitter üzerinden paylaştı. Soylu, “İstanbul Hasköy Mezarlığı’ndaki menfur saldırıyı kınıyorum.  İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2’si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor  Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir” dedi.

1 comment on “İstanbul Hasköy’deki Yahudi mezarlığına saldırı düzenlendi

  1. […] %25 – İstanbul Hasköy’deki Yahudi mezarlığının saldırıya uğraması. […]

Comments are closed.