Göze Çarpanlar Haberler

Edirne Yahudi Mutfağı kitabına ‘en iyi kitap’ ödülü

Edirne Belediyesi turizm danışmanı Aydemir Ay’ın, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Yılmaz Seçim ile birlikte kaleme aldığı ‘Edirne’nin Yahudi Mutfağı’ kitabı, Gourmand World Yemek Kitabı ödüllerinde, Yahudi yemek kategorisinde dünyanın en iyisine layık görüldü.

Kaynak: CNN Türk

Edirne’de Yahudi kültürünün ve yemeklerinin akademik olarak incelendiği ve yazıma sunulduğu tek kaynak olan ‘Edirne Yahudi Yemekleri’ kitabı, Gourmand World Yemek Kitabı ödüllerinde, Yahudi Yemek kategorisinde dünyanın en iyisine layık görüldü. İsveç’in Umea şehrinde düzenlenen ve çok sayıda kategoride ödülün sahibini bulduğu gecede, Edirne Yahudi Yemekleri kitabı ödülünü Ay ve Seçim adına, 500’üncü Yıl Vakfı Başkanı Silvyo Ovadya aldı.

Yaklaşık 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan ve 91 tarifin yer aldığı kitabın böylesine prestijli bir başarıya layık görülmesinin kendilerini onurlandırdığını söyleyen Aydemir Ay, “Yıllarca ortak kültürü paylaştığımız Yahudiler’in birbirinden lezzetli mutfağını kitaba dökmek çok güzeldi. Tarihe not düştüğümüz bu kaynağın böylesine prestijli bir başarıya layık görülmesi beni oldukça gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.