Arşiv

Neo-Nazi yanlılarını tutuklayan polis, makineli tüfek cephaneliği buldu

Fransa’da neo-Nazi şüphelilerini tutuklayan polisler makineli tüfek cephaneliği buldu. Konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, Fransız polisinin doğu Alsace bölgesinde bir neo-Nazi grubuna mensup olduğundan şüphelenilen dört kişiyi tutukladı. Ancak asıl şaşırtan gelişme tutuklama sonrası gerçekleşti. Polis ekibi, makineli tüfekler de dahil olmak üzere bir silah cephaneliği keşfetti.

Kaynak: Türkiye

İstihbarat servisleri Strasburg’daki bir futbol maçında grup üyelerinin ‘Yahudi avına’ katıldığını belirledi. Ardından 200 polis ile başlatılan operasyonda Salı günü 45-53 yaşları arasındaki bir grup erkek, Mulhouse yakınlarındaki evlerinde gözaltına alındı.

ONLARCA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Savcı Edwige Roux-Morizot, düzenlediği basın toplantısında operasyonun ayrıntılarını aktardı. 18 yasal ve 23 yasadışı 167 şarjör, 30 kg (66 lb) barut ve patlayıcı yapmak için toplanan onlarca malzeme ve silah bulduklarını açıkladı. Yerel polis biriminden Yarbay Yann Wanson ise ‘en az 120.000 fişek’ mermi eşdeğerinin de bulunduğunu söyledi.

Fransa, son yıllarda Yahudi karşıtı olaylardaki artışa paralel olarak aşırı sağa yönelik gözetimini artırdı. Ülkenin Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Aralık 2019’da Alsace’de tahrip edilmiş bir Yahudi mezarlığını ziyaret etti.

Savcı Roux-Morizot, şu ana kadar müfettişlerin üstlendikleri soruşturmalarda, tutuklanan kişilerin bir saldırı planlayıp planlamadıklarını belirleyemediğini söyledi. Ancak bilgisayar ekipmanlarını inceleyen ekipler, Yahudi karşıtı ve Holokost’u (Nazi Almanyası döneminde gerçekleşen Yahudilere yönelik katliamlar) inkar eden çalışmalarının bulunduğunu ifade ediyor. Ayrıca mermi yapmak için ekipman ve 25 bin Euro’dan fazla nakit para da bulundu. Silah kaçakçılığı yapmakla suçlanan zanlılar, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.