Göze Çarpanlar Haberler

Kulüp ikinci kısımda tansiyon yükseliyor

Geçtiğimiz ay Netflix kataloğuna giriş yapıp Türkiye dâhil birçok ülkede yüksek izlenme oranlarına erişen, 1955 İstanbul’unda toplumun bambaşka kesimlerinden karakterleri bir gece kulübü çatısı altında buluşturan Kulüp dizisinin ekran yolculuğu sürüyor.

Kaynak: Bantmag

Hâlihazırda altı bölümü yayımlanan serinin, son dört bölümünü kapsayacak ikinci kısmından ilk tanıtım geldi. Matilda, Çelebi, İsmet, Orhan, Raşel ve Selim’in geçmişine dair sırlar açığa çıkmak üzere. Tansiyonun yükseldiği, güçlü bağların çatırdadığı, soluk soluğa bir kapanış bizleri bekliyor anlaşılan.

Tanıtımda Selim’in kostüm ve sahne şovlarında şatafatın dozunu yükselttiğini, Orhan’ın ise ondan biraz daha “ölçülü” ve “normal” bir performans rica ettiğini görmekteyiz. Onun bozulan moralini yükseltme çabasındaki Matilda, Orhan’ın aldığı Yılın İş İnsanı ödülünün Selim sayesinde olduğunu hatırlatıyor. Ne var ki dostluklarının üzerine kara bulutlar dolanmış durumda; sert çıkan Selim “kızı Raşel’in hislerini zerre kadar önemsemediğini, çünkü onun yapamadığını yaptığını” söylüyor.

İsrail’e gitmekten vazgeçen Raşel, İsmet’e bir şans daha vermek niyetindeyken; Matilda ise bu ilişkinin bir geleceği olmadığı konusundaki kararlılığını sürdürmekte. Hamile olan Raşel’i 6-7 Eylül 1955 İstanbul pogromunun tam ortasında, kendisine bir saldırı girişimi yapılırken görüyoruz. Varlık Vergisi’nin yıkıcı tesirleri başta, o dönem gayrimüslüm vatandaşların deneyimlediklerini ele alan Kulüp, ülke tarihinin en büyük utançlarından birini de es geçmeyecek belli ki.

Barış Arduç ve Asude Kelebek, Kulüp
Barış Arduç ve Asude Kelebek, Kulüp

Başrollerini Gökçe BahadırBarış ArduçAsude KalebekSalih BademciMetin Akdülger ve Fırat Tanış’ın paylaştığı Kulüp’ün yönetmenliğini yaratıcılarından Zeynep Günay Tan‘ın yanı sıra Seren Yüce üstleniyor. Tan ve Yüce ile yaptığımız röportajda; aile kavramının sınırlarını genişletmek, karakterleri ortak bir duyguda buluşturmak ve Beyoğlu’na bugünden bakmak dahil birçok başlığa temas etmişlerdi.

Kulüp ikinci kısım, 6 Ocak 2022’de, Netflix’te yayımlanacak.