Göze Çarpanlar Haberler

‘Siz Müslüman değil misiniz?’ diyerek darp

Üsküdar’da bulunan Eminönü Kahvecisi isimli işletmenin çalışanları, iki genci darp etti. Çalışanlar, birbirine sarılan gençlere “Burada cami var, sarılamazsınız” dedi.

Üsküdar’da bulunan Tarihi Eminönü Kahvecisi çalışanları 11 Kasım 2021 tarihinde saat 00.50’de Üsküdar Vapur İskelesi’ne yürüyen iki genci darp etti. Saldırıya uğrayan gençlerden biri Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kendilerini darp edenlerin “Burada camiler var siz burada böyle sarılamazsınız, siz müslüman değil misiniz” gibi ifadeler kullandığını söyledi. 4 kişi tarafından şiddet ve tacize maruz kaldıklarını söyleyen kadın, “Kendimi asla güvende hissetmiyorum. Haftanın üç günü iş çıkışı saat gece bire gelirken, bu kahvecinin önünden geçerek eve yürüyorum ve korkudan yolumu değiştirmek zorunda kalmayı asla kabullenmiyorum!” dedi.

“ÜSKÜDAR TARİHİ EMİNÖNÜ KAHVECİSİ ÇALIŞANLARI TARAFINDAN TACİZ VE DARP EDİLDİK”

“Üsküdar’da ikamet eden 24 yaşında bir kadın öğrenciyim. 11 Kasım 2021 tarihinde saat 00.50’de erkek arkadaşımla birlikte Üsküdar vapur iskelesinden evimize doğru yürüdüğümüz sırada, Tarihi Eminönü Kahvecisi isimli işletmede oturmakta olan iki şahsın mekandan kalkıp bize doğru gelerek sokakta sarılmamız ve el ele yürümemizle ilgili hakaret içeren sözlü tacizlerine maruz kaldık. Oldukça saldırgan bir tavırla burada camiler var siz burada böyle sarılamazsınız diyerek hakaret etmeye, siz müslüman değil misiniz gibi sözlerle bizi taciz etmeye başladılar.

‘Kendimi asla güvende hissetmiyorum. Haftanın üç günü iş çıkışı saat gece bire gelirken, bu kahvecinin önünden geçerek eve yürüyorum ve korkudan yolumu değiştirmek zorunda kalmayı asla kabullenmiyorum! Biz bu eşkıyaların cesaretlerinin kaynağını çok iyi biliyor, dört bir yandan sokaklara, meydanlara, kampüslere hatta uzanabildikleri ölçüde özel alanlarımıza kadar etrafımızı sarmış, yaşam alanlarımıza her alandan nüfuz ederek baskılarıyla bizleri sindirmeye çalışan bu zihnin  yöntemlerinin neler olduğunu çok iyi anlıyoruz.’

Haberin tamamı için Tele1