Haberler

Yunanistan’da Yanya Yahudi Mezarlığına Saldırı

Yunanistan Yahudi Cemaatleri Merkez Kurulu’nun resmi sayfasında yaptığı açıklamaya göre Yanya Yahudi mezarlığına antisemit bir saldırı gerçekleştirildi. 5 Ağustos Perşembe günü üstü açık halde bulunan mezarın mermerleri kırılmış, mezar taşları kopartılmış ve tahrip edilmişti.

Gerçekleştirilen saldırıdan ötürü Yunanistan’da yaşayan Yahudilerin hem öfkeli hem de üzgün olduğunu ifade eden Yunanistan Yahudi Cemaatleri Merkez Kurulu, mezarlığın daha önce de antisemit saldırıların hedefi olduğunu belirterek saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Yetkili makamları faillerin tutuklanıp adalete teslim edilmesi için göreve davet eden kurul, Yanya Yahudi mezarlığının sadece şehrin Yahudilerinin ebedi istirahatgahı olmadığını, aynı zamanda şehrinin hafızası ve kültürel mirası olduğunun da altını çizdi.

Kendisi de Yahudi olan Yanya Belediye Başkanı Moses Elisaf da sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Yanya Yahudi cemaatinin saldırıdan ötürü çok üzgün olduğunu belirterek benzer olayların artık tekrarlanmaması için daha iyi güvenlik önemleri alınmasının gerekli olduğunu bildirdi.