Afedersin Antisemit

Can Bonomo’ya Sosyal Medyada Antisemit Saldırı

Müzisyen Can Bonomo, etnik kimliği yüzünden Instagram üzerinden “Keşke Yahudilerin yaptığına bir tepki verseydiniz” tepkisine maruz kaldı. 17 Mayıs 2021 günü Instagram hesabında SMA hastası Miran bebeğin tedavisi için şapkasını açık artırmaya çıkardığını duyuran Can Bonomo’nun paylaşımına gelen bu yoruma genç müzisyen sessiz kalmadı.

Can Bonomo kendisine bu antisemit yorumu yapan @ecitahcsgn isimli kullanıcıya: ‘Sizler ırkçısınız çocuklar‘ dedi ve ‘Sosyal medya hesaplarında bayrak koyduğunuz zaman elinizden geleni yapmış olduğunuzu varsayıyor ve vicdanınızı rahatlatıyorsunuz‘ diyerek sosyal medya üzerinden taraf olduğunu belli edenlere cevap verdi.

Bonomo’nun paylaşımının tamamı şu şekilde: “İsrael asıllı biri değilim ben, İspanyol kökenli bir Türk’üm. Bunların hiçbiri beni tanımlayan şeyler değil, ırk ve coğrafyayla kafayı bozmuş mikro insanlar bana hatırlatmadığı sürece, gün içerisinde aklıma dahi gelmiyor. Filistin’de yaşamını yitiren masum insanlar ve çocuklarla ilgili fikirlerimi belirttim. Daha önce de belirtmiştim. Dünyayı Instagram’dan değiştirmeye çalıştığınız için geri kalan hiçbir şeyi takip edemiyorsunuz sanıyorum. Sizler ırkçısınız çocuklar. Bu dünyanın problemi sizlersiniz. Eğitimsiz, cahil ve ırkçı olmanız bu dünyanın en büyük sorunu. Sosyal medya hesaplarında bayrak koyduğunuz zaman elinizden geleni yapmış olduğunuzu varsayıyor ve vicdanınızı rahatlatıyorsunuz. İşin b.ktan kısmı vicdanınız o kadar zayıf ki bu size yeterli geliyor. Bir azınlığı köşeye sıkıştırmakta, ona zorbalık etmekte beis görmüyorsunuz. İnsanlığa biraz değer veriyorsanız gerçek yetişkinler olana, insanı etnik kimliğiyle, denk geldiği coğrafyayla değil, salt insanlığıyla tanıyıp tartmaya başlayana kadar çürük fikirlerinizi kamu nezdinde beyan etmeyin; aksiyon almayın. Bunu 100 sene önce başarabilmiş olsaydık zaten konuşmuyor olurduk bunları şimdi”

Can Bonomo yalnız değildir. İsrail’in politikalarından ötürü tüm Yahudilerin açıklama yapmasının, yaşananları kınamasının beklenmesi antisemitizmdir. İsrail politikalarından tüm Yahudileri sorumlu tutmak antisemitizmdir. Can Bonomo’nun veya diğer Yahudilerin İsrail politikaları hakkında açıklama yapma, kınama zorunluluğu yoktur.

Antisemit yorum yapan kullanıcının hesabında ‘Yahudi yandaşları msj atmasın
Hakaret içerikli msj ve yorumlar için dava açılacak’ açıklaması bulunması da dikkat çekti.

1 comment on “Can Bonomo’ya Sosyal Medyada Antisemit Saldırı

  1. […] %3,2 – Sanatçı Can Bonomo’nun ‘Yahudilerin yaptıklarına ses çıkarmadığı için’ sosyal medyada saldırıya maruz kalması. […]

Comments are closed.