Avlaremoz Ajanda

ANAMED Kitap Sohbeti: Sefarad Güzergâhları

ANAMED’de ABD’de Sefaradların tarihi üzerine kitap konuşması 22 Nisan’da.

22 Nisan 2021, Perşembe günü “Sefarad Güzergahları: Arşivler, Nesneler ve ABD’de Osmanlı Yahudilerinin Tarihi” adlı kitabı odağına alacak olan ANAMED Konuşması’nın bu ayki konukları kitabı derleyen Oscar Aguirre-Mandujano ve Kerem Tınaz. Osmanlı Sefarad Yahudilerinin 20. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’ndan Seattle’a getirdikleri çok sayıdaki aile yadigârı, arşiv belgesi ve hatıra nesnelerinden yola çıkarak biraraya getirilen kitap, nesnelerin toplandığı Washington Üniversitesi Sefarad Araştırmaları Koleksiyonu ile bu koleksiyonun oluşum sürecini hareket noktası olarak alıyor. Bir yandan bu kişisel nesnelerin Osmanlı İmparatorluğu’ndan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç sürecini nasıl kavramsallaştırdığına yardımcı olduğunu tartışırken, diğer yandan Sefarad geçmişine dair çalışmalarda özel koleksiyonların rolü ve olası katkıları üzerine okuru düşündürtmeyi amaçlıyor. Koç Üniversitesi Yayınları’ndan (KÜY) çıkacak olan kitap Nisan ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.

Kitabın hikayesinden amaçlarına, içeriğinden okur kitlesine ve olası yansımalarından katkıda bulunmak istediği literatüre dair birçok konunun ele alınacağı sohbette Akın Sefer moderatörlük yapıyor olacak.

Kitap sohbeti çevrimiçi ve Türkçe olarak gerçekleşecek.

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız. Kayıt olduktan sonra toplantı detaylarını içeren bir onay e-postası alıyor olacaksınız.

Konuşmanın Facebook etkinlik linki için tıklayınız.

Konuşmacılar

Oscar Aguirre-Mandujano Pennsylvania Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktor öğretim üyesidir. Araştırmalarında erken modern Osmanlı İmparatorluğu’nun entelektüel ve kültürel tarihine odaklanmaktadır. Erken modern İslam dünyasında edebi kompozisyon, Sufi doktrini ve politik düşünce arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk kitabı üzerine çalışmaktadır.

Kerem Tınaz Koç Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktor öğretim üyesidir. Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye tarihi üzerine dersler vermektedir. Araştırmaları kimlik, ideoloji ve entelektüel bağlantılar özelinde, geç Osmanlı İmparatorluğu’nun düşünce ve kültürel tarihine odaklanmaktadır.

Akın Sefer Koç Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Araştırmaları geç dönem Osmanlı İmparatorluğu’nda emek, göç, ve iktisadi-toplumsal dönüşüm süreçleri üzerine yoğunlaşmıştır.