Haberler Holokost Kültür Sanat

Alef Sanal Müzesi Yom HaŞoa için Ziyarete Açıldı

Bu akşam Varşova Gettosu ayaklanmasının yıldönümü. Yani Yahudilerin Yom HaŞoa olarak adlandırdıkları Holokost anma günü.

Alef Gençleri senelerdir Yom HaŞoa haftasında gerçekleştirdikleri toplumsal duyarlılık projesini, Kara Kare film günlerini ve etkinliklerini COVID-19 pandemisi sebebiyle bu sene düzenlemediklerini ancak onun yerine hazırladıkları online sergi ile Yom HaŞoa’yı andıklarını duyurdu.

Dört farklı tema etrafında topladıkları belge, resim ve bilgilerle Şoa hakkında farkındalık oluşturan sanal serginin ilk odasında Uluslararası Dürüstlük (Righteous Among the Nations) madalyası ile ödüllendirilen kişiler, ikinci odasında Nazi Partisi tarafından el konulmuş sanat eserleri, ve Alef’in aynı temada oluşturduğu sanat eserleri ve son odada ise Holokost ve çocuk temasında bilgilere yer veriliyor.

Alef Gençleri karşılama konuşmasında önümüzdeki senelerde Kara Kare etkinliklerine devam edeceklerini belirtiyor.

Sergide Uluslararası Dürüstlük madalyası sahibi tek Türk büyükelçi Selahattin Ülkümen hakkında bilgiye, Vermeer, Van Gogh gibi çok ünlü ressamların Nazi döneminde el konulmuş çizimleri, Alef Gençleri’nden Roni Sallacan tarafından çalınan bir parçaya, Holokost filmlerinden kesitlere ve pek çok enteresan bilgiye rastlayabilirsiniz.

Sergiyi ziyaret etmek için buraya tıklayın.