Afedersin Antisemit Haberler

Anadolu Ajansı: Biden Kabinesi Üzerinden Antisemitizm

Anadolu Ajansı hesabından paylaşılan Mustafa Deveci’nin haberi ABD Başkanı Biden’ın kabinesinde ‘fazla’ Yahudi olduğunu iddia etti. Haber metni bir kabinede kaç Yahudi’nin ‘fazla’ sayıldığını ve makbul Yahudi bakan sayısının kaç olduğunu belirtmiyor. Önemli ülkeleri Yahudilerin yönettiği komplosunu destekleyen bu haberin devlet haber ajansı tarafından yayınlanması resmi kurumlarda antisemitizmin yaygınlığının tekrar altını çiziyor.

Biden’ın kabinesindeki Yahudileri ‘ifşa’ eden antisemit paylaşımlar geçtiğimiz hafta Twitter’da birçok Neo-Nazi tarafından paylaşıldı. Bazıları ırkçılık sebebiyle silindi. Ardından Clash Report adlı hesap bu antisemit içeriğin dikkat çeken ilk Türkçe versiyonunu ürettiği. Anadolu Ajansı’ndan farklı olarak kabine altı pozisyonlardan da birçoğu dahil edildi. Bu antisemit içerik hatalı olarak Yahudilerin ABD’nin yüzde 1’ini oluşturduğunu iddia etmiş (yüzde 2.2’nin üzerinde olduğu biliniyor) ve bunun üzerinde herhangi bir temsili fazla bulmuş.

ABD devletinde üst kademelere ulaşan Yahudilerle ilgili antisemit içeriklerde her kişinin kısa özgeçmişine değinilmiş. Ancak hiçbirinden İç Güvenlik Bakanı Mayorkas’ın ailesinin Türkiyeli olduğu notu düşülmemiş.

2 comments on “Anadolu Ajansı: Biden Kabinesi Üzerinden Antisemitizm

  1. […] köşesindeki birçok haber antisemitizmin farklı resmi kurumlarda yer ettiğini gösteriyor. Anadolu Ajansı daha Şubat ayında Biden kabinesi üzerinden antisemit içerik […]

  2. […] birçok haber antisemitizmin farklı resmi kurumlarda yer ettiğini gösteriyor. Anadolu Ajansıdaha Şubat ayında Biden kabinesi üzerinden antisemit içerik […]

Comments are closed.